OpenAI cumpără o firmă de analiză a bazelor de date, acord sub formă de acțiuni de ordinul sutelor de milioane de dolari

OpenAI cumpără o firmă de analiză a bazelor de date, acord sub formă de acțiuni de ordinul sutelor de milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2024

OpenAI, susținută de Microsoft, a achiziționat startupul de căutare și analiză de baze de date Rockset pentru a oferi o infrastructură mai bună pentru produsele sale destinate întreprinderilor, a declarat creatoarea ChatGPT, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Companiile nu au dezvăluit dimensiunea tranzacției. OpenAI și-a folosit acțiunile pentru a cumpăra Rockset, într-o tranzacție sub formă de acțiuni care a evaluat Rockset la câteva sute de milioane de dolari, marcând una dintre cele mai mari achiziții ale laboratorului de AI aflat în creștere rapidă, potrivit unor surse care cunosc problema, arată news.ro.

FOTO Hagi anunță pentru hotelul Iaki cele mai mari afaceri de la lansare CITEȘTE ȘI FOTO Hagi anunță pentru hotelul Iaki cele mai mari afaceri de la lansare

OpenAI, care a refuzat să comenteze detaliile ofertei, a fost evaluată ultima dată la 86 de miliarde de dolari într-o ofertă de finanțare din partea investitorilor, la începutul acestui an.

Rockset, fondată de foști ingineri ai Meta, construiește baze de date de căutare și analiză în timp real și a beneficiat de utilizarea inteligenței artificiale în aplicațiile de chatbot și detectarea anomaliilor.

GRAFIC Majorări semnificative ale cheltuielilor pentru armele nucleare. Americanii și britanicii se înarmează cel mai mult CITEȘTE ȘI GRAFIC Majorări semnificative ale cheltuielilor pentru armele nucleare. Americanii și britanicii se înarmează cel mai mult

Susținută de Greylock, Sequoia și filiala cu capital de risc a Hewlett Packard Enterprise, Rockset a declarat anul trecut că a strâns fonduri totale de 105 milioane dolari.

Rockset a spus că echipa sa se va alătura OpenAI, iar tehnologia va alimenta infrastructura de recuperare a produselor pentru întreprinderi ale producătorului ChatGPT.

Aceasta înseamnă că expertiza Rockset în procesarea datelor în timp real și căutarea vectorială va spori capacitatea OpenAI de a accesa și analiza rapid cantități mari de informații, ceea ce duce probabil la răspunsuri mai rapide și mai precise de la modelele AI, deoarece încearcă să vândă instrumente întreprinderilor pentru a indexa și a căuta rapid printre datele lor.

Șoc imobiliar în America CITEȘTE ȘI Șoc imobiliar în America

OpenAI vrea să rămână în frunte prin extinderea ofertelor, bazată pe succesul produsului său destinat consumatorilor, ChatGPT.

OpenAI a prezentat ChatGPT Enterprise, versiunea pentru întreprinderi a chatbotului său și serviciile sale de inteligență artificială cunoscute sub numele de API, directorilor de la întreprinderile mari. De asemenea, integrează noi funcționalități în ChatGPT și dezvoltă noi modele de inteligență artificială pentru a evita concurența Google, parte a grupului Alphabet și Anthropic, printre altele.

Reuters a relatat luna trecută că OpenAI a dezvoltat un produs de motor de căutare pentru a putea concura cu Google și startup-ul de căutare AI Perplexity.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
date