VIDEO - OFICIAL Mircea Lucescu este noul selecționer al României. Spune că ar fi fost laș dacă refuza naționala: Vreau să demonstrez că și la 79 de ani se poate. Nu am nevoie nici de bani, nici să-mi fac un nume. Am vrut să vin gratis

VIDEO - OFICIAL Mircea Lucescu este noul selecționer al României. Spune că ar fi fost laș dacă refuza naționala: Vreau să demonstrez că și la 79 de ani se poate.  Nu am nevoie nici de bani, nici să-mi fac un nume. Am vrut să vin gratis
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2024

Tehnicianul Mircea Lucescu, în vârstă de 79 de ani, este noul selecționer al României, a anunțat frf.ro.

VEZI AICI ȘI ULTIMA ORĂ Mircea Lucescu - sfârșitul carierei? Declarația integrală. UPDATE "Nu mă îngropați încă"

"Continuăm această poveste minunată împreună", a spus Lucescu.

Urmărește-ne și pe Google News

Noul selecționer al României va debuta oficial la începutul lunii septembrie, când începe ediția 2024 - 2025 a Ligii Națiunilor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Subsidiara Raiffeisen din Rusia suspendă deschiderea de noi conturi de brokeraj CITEȘTE ȘI Subsidiara Raiffeisen din Rusia suspendă deschiderea de noi conturi de brokeraj

Mircea Lucescu a afirmat că ar fi fost laș dacă ar fi refuzat oferta FRF de a prelua echipa națională a României. El vrea să demonstreze că și la 79 de ani se poate face performanță.

”Vreau să arăt că se poate, să demonstrez acest lucru. La 79 de ani să-ți asumi o asemenea poziție, mai ales în situația în care toată lumea e cu ochii pe tine, până și șoferul naționalei e cel mai important șofer din România, nu e ușor..Nu am fost laș, când am fost rugat să vin, puteam să spun nu, să stau să mă antrenez cu strănepotul meu. Nu aveam nevoie de imagine, de bani, dar nu puteam spune nu echipei naționale. Insistența a fost foarte mare, aș fi fost un laș, dacă refuzam”, a declarat Mircea Lucescu.

Tehnicianul român a spus că vrea să ofere continuitate în rezultate și crede că sunt persoane care îl invidiază pentru funcția sa. ”Când începi să guști din succes, cu ajutorul celor din jurul tău, e foarte greu să accepți înfrângerea. Vin cu gândul de a da acestui fotbal o continuitate în rezultate, să-i fac pe jucători să creadă în ei. O participare la un Campionat Mondial e cel mai frumos lucru posibil. Desigur, lucrurile s-au schimbat din 1970.

FOTO ANUNȚ Când va fi redeschis cazinoul din Constanța și cum va arăta interiorul CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ Când va fi redeschis cazinoul din Constanța și cum va arăta interiorul

A evoluat fotbalul, s-au schimbat metodele de pregătire. Eu am avut șansa de a avea continuitate. De schimbat, nu prea am multe. Încerc doar să-i convig pe jucători să dea ce e mai bun din ei. Voi aduce pe parcurs schimbări, să selectezi o națională înseamnă să ai mai multe criterii. Voi fi preocupat de evoluția jucătorilor tineri. De fapt, în primele meciuri, cu Kosovo și Lituania, nu vor lipsi jucătorii tineri. Vreau să cunosc toți jucătorii, să vorbesc cu oamenii care mă pot informa, încerc să iau contact cu jucătorii. Vor încerca să pun la dispoziția lor tot ce am acumulat în toți acești ani.

Nu va fi ușor, știu foarte bine. Cel care riscă în situația asta sunt eu, dar o fac cu încredere. Voi fi ajutat de toți din jurul meu. Toată lumea e focusată pe necesitatea de a da continuitate performanței de la Europene. Iar acesta este un lucru extrem de pozitiv.Primul care m-a sunat a fost Marco Rossi, antrenorul echipei Ungariei. A fost jucătorul meu, am o relație foarte bună cu el. Să nu credeți că nu știu unde sunt, trebuie să mă încarc foarte bine pentru ce urmează  Am și simpatizanți și oameni care s-ar bucura de un eventual insucces. Invidia este sportul național al României. Eu nu mă invidiez acum”, a declarat Lucescu, într-o conferință de presă.

O fostă vilă de protocol a lui Ceaușescu, scoasă la vânzare CITEȘTE ȘI O fostă vilă de protocol a lui Ceaușescu, scoasă la vânzare

 "Risc, dar cred că fotbalul românesc merită.  Nu am nevoie nici de bani, nici să-mi fac un nume. Aș vrea ca acele momente frumoase să se întoarcă. Un singur lucru m-a determinat, dragostea pentru fotbal și obligația pentru fotbalul românesc. Soția mi-a spus să nu mă bag, dar Răzvan mi-a spus că dacă simt nevoie, să o fac. Voi face tot ce este posibil ca experiența mea să ajute", a declarat Mircea Lucescu.

El a afirmat că pleacă la drum cu un handicap, adică faptul că a lipsit în ultimii ani din fotbalul românesc. "Multe sentimente m-au încercat, în primul rând nostalgia perioadei trecute, în care am avut parte de momente extraordinare ca selecționer. Ieri am stat vreo 3 ore de vorbă, eu plec totuși cu un handicap, am lipsit în ultimii ani din fotbalul românesc. Nu m-am gândit niciun moment că o să mi se propună să vin la echipa națională.

Ca să vă spun sincer, am făcut tot posibilul să nu vin la echipa națională și să le dau șansă antrenorilor tineri. Am încercat să-l conving pe Edi Iordănescu să rămână la echipa națională, știu ce înseamnă să-i dai continuitate unui antrenor. FRF a făcut tot ce a fost posibil, din ce am înțeles, dar nu a reușit. Apoi, am vorbit cu Gică Hagi, care a făcut atâtea pentru echipa națională și merita cu desărvârșire să i se propună să devină selecționer.

FOTO Urșii au ajuns în Parcul Central din Sinaia CITEȘTE ȘI FOTO Urșii au ajuns în Parcul Central din Sinaia

Am spus că dacă nu mai există nicio soluție, eu am obligația să mă întorc și să pun în joc experiența pe care am acumulat-o în atâția ani. Eu sunt un produs 100% al fotbalului românesc, care a făcut furori pe scena internațională. Am mare încredere în această generație de jucători, care a format un grup învingător.", a adăugat Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu a declarat că a vrut să antreneze gratis echipa națională, însă i s-a spus că acest lucru nu este posibil. El a spus că salariul său la națională este mai mic de zece ori ca ân alte părți în care a antrenat.

”Nu a existat negociere privind condițiile financiare, ar fi vrut să antreneze gratis, este încă o dovadă de responsabilitate și angajament. Vrem să tratăm acest moment cu seriorizitate și profesionalism”, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Prima franciză animată din istorie care depășește încasări de 5 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Prima franciză animată din istorie care depășește încasări de 5 miliarde de dolari

El a fost întrerupt de Mircea Lucescu, care a subliniat că deși a spus că vine gratis, i s-a transmis că acest lucru nu este posibil. Lucescu a subliniat că salariul său este de zece ori mai mic decât prin alte părți în care a antrenat.

”Am spus că vin gratis, din respect pentru echipa națională, dar mi-a spus că nu se poate, așa că iau la fel ca ceilalți de dinaintea mea. Iau de zece ori mai puțin decât luam prin alte părți. Vreau doar să reușim să facem performanță, pe primul loc este educația, apoi atitudinea, apoi disciplina. Jucătorii vin că au valoare, diferența o face capacitatea lor de a răspunde. eu vin cu tot sufletul, cât o să mă ajute și sănătatea, că la vârsta mea mai pot apărea probleme”, a afirmat Mircea Lucescu.

Primele meciuri sunt programate la 6 și 9 septembrie, cu Kosovo și Lituania, scrie News.ro.

Durata contractului este de doi ani, cu obiectiv de participare la Cupa Mondială, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu.

El preia funcția rămasă vacantă după expirarea contractului lui Edward Iordănescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
mircea lucescu
selecționer