Microsoft a declarat că va oferi Bing ca motor de căutare implicit în chatbot-ul viral ChatGPT al OpenAI, aceasta fiind cea mai recentă cooperare între cele două companii, care se află în centrul boomului inteligenței artificiale generative, transmite CNBC.
Microsoft a investit miliarde de dolari în OpenAI și folosește tehnologia chatbot AI a startupului în căutare, e-mail, documente Word, foi de calcul Excel și acum pentru a analiza date, scrie News.ro.
”Acesta este doar începutul a ceea ce intenționăm să facem cu partenerii noștri în OpenAI pentru a aduce tot ce este mai bun din Bing în experiența ChatGPT”, a declarat marți CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, pe scenă, la conferința Microsoft Build din Seattle.
Pe lângă numerar, OpenAI se bazează pe serviziul de cloud Azure al Microsoft pentru nevoile de calcul.
Împreună, cele două companii se confruntă cu Google, care și-a dezvoltat propriile modele AI generative pentru căutare și alte produse și investește, de asemenea, masiv în startupuri din spațiul AI.
Odată cu cel mai recent anunț, abonații la serviciul ChatGPT Plus vor putea adăuga căutarea Bing activând un plugin, a scris Yusuf Mehdi, șeful de marketing pentru consumatori al Microsoft, într-o postare pe blog.
Utilizatorii serviciului gratuit ChatGPT vor putea în curând să facă același lucru.
CITEȘTE ȘI VIDEO Radu Rizoiu, conciliator onorific CSALB, Profesor universitar la Facultatea de Drept din București: Acum zece ani băncile intraseră într-o logică a conflictului. Managementul băncilor se temea să accepte cererile clienților”ChatGPT va avea acum un motor de căutare de clasă mondială încorporat pentru a oferi răspunsuri mai prompte și mai actualizate cu acces de pe web. Acum, răspunsurile ChatGPT pot fi bazate pe căutare și date web și pot include citate, astfel încât să puteți afla mai multe – totul direct din chat”, a scris Mehdi.
Microsoft încearcă să extindă utilizarea Bing, care de ani de zile s-a chinuit să câștige cotă de piață de la Google.
Pentru fiecare punct procentual din cota de publicitate pe care o primește compania, aceasta ar genera venituri suplimentare de 2 miliarde de dolari, a declarat directorul financiar Amy Hood în februarie.
De când ChatGPT a devenit disponibil, în noiembrie, una dintre limitările sale, potrivit criticilor, este că nu a putut discuta despre evenimentele recente.
Chatbot-ul Bing, alimentat de tehnologia OpenAI, pe care Microsoft l-a anunțat în februarie, a fost diferit, deoarece a putut să se bazeze pe informațiile actuale pentru a oferi răspunsuri la întrebările tastate.
OpenAI a căutat să extindă capacitatea ChatGPT atunci când a anunțat conceptul de pluginuri, în martie.
Expedia , Instacart, Shopify și Slack sunt printre serviciile online care au lansat pluginuri, dar există o listă de așteptare pentru alții care doresc să se alăture.
Microsoft a spus că dezvoltatorii vor putea construi pluginuri care funcționează în ChatGPT, Bing și chatbotul său Copilot, care vin în aplicațiile Microsoft 365, cum ar fi Word și Excel.