Meta marchează, eronat, fotografiile ca fiind generate de AI

Meta marchează, eronat, fotografiile ca fiind generate de AI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris marţi, 10:23

Utilizatorii Facebook și Instagram, inclusiv unii fotografi celebrii, se plâng că propriile creații au fost marcate în cadrul celor două platforme ca fiind generate de inteligența artificială.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Mai mulți fotografi renumiți, inclusiv Pete Souza, fostul fotograf de la Casa Albă, scot în evidență faptul că Meta marchează eronat fotografiile normale ca fiind generate de AI.

Aceștia oferă mai multe exemple, iar unele teste par să indice că algoritmul Meta face această greșeală când în procesul de editare sunt implicate funcții dezvoltate de Adobe.

Nvidia a semnat un acord pentru implementarea tehnologiei sale de inteligență artificială în Orientul Mijlociu CITEȘTE ȘI Nvidia a semnat un acord pentru implementarea tehnologiei sale de inteligență artificială în Orientul Mijlociu

Souza, de exemplu, a ajuns la concluzia că eroarea apare atunci când folosește funcția Crop din Photoshop. În alte cazuri, aceasta apare după ce editarea a implicat eliminarea din imagine a anumitor obiecte cu ajutorul aceluiași program.

În mod curios, eticheta „Made with AI” apare, când este aplicată eronat, doar pe aplicațiile mobile, nu și pe versiunea web a celor două platforme sociale.

Ca răspuns, Meta a spus că este la curent cu problema și evaluează o posibilă rezolvare, care să implice estimarea nivelului de implicare a funcțiilor de AI în prelucrarea fotografiilor.

Meta a anunțat în februarie că va începe să eticheteze automat imaginile generate de AI, dar nu a fost transparentă în legătură cu asta, astfel că nu se știe exact cum sunt evaluate imaginile. 

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
fotografii
ai
facebook
instagram