Lucrătorii unor magazine Apple au votat în favoarea autorizării unei greve

Lucrătorii unor magazine Apple au votat în favoarea autorizării unei greve
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2024

Lucrătorii magazinelor Apple din Towson, Maryland, au votat în favoarea autorizării unei greve, pentru a cere un program de lucru mai echilibrat și salarii mai mari, a anunțat Asociația Internațională a Mașinilor și Lucrătorilor din Aeronautică (AIM), citată de Reuters.

Data opririi activității nu a fost încă decisă, potrivit sindicatului, care reprezintă lucrătorii magazinelor Apple din Maryland, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Reddit vrea să traducă tot conținutul cu ajutorul AI-ului CITEȘTE ȘI Reddit vrea să traducă tot conținutul cu ajutorul AI-ului
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Problemele aflate în prim-planul acestei acțiuni includ preocupările legate de echilibrul dintre viața profesională și cea privată, practicile de planificare imprevizibile care perturbă viața personală și salariile care nu se aliniază cu costul vieții din zonă”, a spus IAM într-un comunicat.

”Vom discuta cu sindicatul care reprezintă echipa noastră din Towson, cu respect și cu bună-credință”, a declarat un purtător de cuvânt al Apple.

În iunie 2022, lucrătorii Apple din Maryland au votat pentru a se alătura sindicatului Asociației Internaționale a Mașinilor și Lucrătorilor din Aeronautică, devenind primii angajați din comerțul cu amănuntul ai gigantului tehnologic care s-au sindicalizat în Statele Unite.

Între timp, lucrătorii de la magazinul Apple din Short Hills, New Jersey, au votat împotriva sindicalizării, a informat Bloomberg News sâmbătă.

Lucrătorii din comunicații din America (Communications Workers of America - CWA), care a depus plângeri la Consiliul Național pentru Relații de Muncă (NLRB), acuzând distrugerea ilegală a sindicatelor de către Apple la magazinul din New Jersey și alții, a dat vina pentru înfrângere pe comportamentul companiei, se arată în raport.

Starlink, rețeaua de internet pe care se bazează Ucraina, se confruntă cu dificultăți tehnice. Elon Musk spune că sateliții sunt sub presiune din cauza furtunii geomagnetice CITEȘTE ȘI Starlink, rețeaua de internet pe care se bazează Ucraina, se confruntă cu dificultăți tehnice. Elon Musk spune că sateliții sunt sub presiune din cauza furtunii geomagnetice

Personalul de vânzare cu amănuntul al Apple de la magazinul său din New Jersey a depus o cerere de reprezentare sindicală la CWA pe 8 aprilie, potrivit lui John Nagy, care este șeful operațiunilor la magazinul Short Hills și membru al comitetului de organizare.

Apple nu a răspuns solicitărilor de comentarii privind votul împotriva sindicalizării. CWA și NLRB nu au răspuns imediat la o solicitare a Reuters de a comenta articolul Bloomberg privind votul lucrătorilor din New Jersey.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
greva