Logitech ar vrea să vândă mouse-uri pe bază de abonament

Logitech ar vrea să vândă mouse-uri pe bază de abonament
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 aug 2024

Într-o discuție cu jurnaliștii, șefa Logitech Hanneke Faber a lăsat de înțeles că evaluează posibilitatea inaugurării unui nou model de business, în care să fie vândute mouse-uri pe bază de abonament, în locul unui preț unic de vânzare.

În susținerea acestei idei, Faber a făcut analogie cu un ceas de calitate, pe care un om ar putea să-l poarte o viață: „…N o să arunc ceasul ăsta vreodată. Deci, de ce mi-aș arunca mouse-ul sau tastatura dacă este de calitate fantastică, bine proiectat, cu software? Mouse-ul pentru totdeauna este unul dintre lucrurile la care am vrea să ajungem.”

Urmărește-ne și pe Google News

„Mouse-ul pentru totdeauna” este cel pe care Logitech ar vrea să-l vândă sub formă de abonament, pe care utilizatorii să-l plătească lună de lună toată viața.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Profitul Nintendo a scăzut cu 55%, tras în jos de vânzările mai mici de console învechite de jocuri video Switch CITEȘTE ȘI Profitul Nintendo a scăzut cu 55%, tras în jos de vânzările mai mici de console învechite de jocuri video Switch

Analogia cu ceasurile de calitate de pe vremuri, care țineau o viață, se oprește aici, întrucât acestea erau cumpărate o dată și nu cereau plata unui abonament.

Ideea hardware-ului pe bază de abonament nu este neapărat una nouă, fiind vehiculată și de companii precum HP, care împinge din ce în ce mai tare ideea imprimantelor pe bază abonament.

În cazul imprimantelor, însă, există măcar chestiunea consumabilelor, precum cerneală și hârtia. Mouse-urile și tastaturile nu necesită consumabilele, iar să condiționezi funcționarea unui produs pe termen lung de plata unui abonament se poate dovedi o strategie care să ducă la pierderea încrederii clienților.

viewscnt
Afla mai multe despre
logitech
mouși
abonament