Inteligența artificială crește nivelul de poluare realizat de Google

Inteligența artificială crește nivelul de poluare realizat de Google
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris miercuri, 10:24

Google a anunțat că emisiile sale de gaze cu efect de seră au crescut cu 48% în ultimii cinci ani, în mare parte din cauza infrastructurii necesare inteligenței artificiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Doar anul trecut, emisiile de gaze produse de Google au crescut cu 13% față de cele din anul anterior atingând 14,3 milioane de tone.

În raportul dat publicității, gigantul american arată că principală cauză a creșterii poluării o reprezintă consumul de energie electrică al centrelor de date.

Google simplifică accesul la AI pentru abonați CITEȘTE ȘI Google simplifică accesul la AI pentru abonați

Nivelul creșterii emisiilor ar putea pune în pericol obiectivele companiei privind reducerea amprentei climatice. Acum, gigantul american spune că „nu va fi ușor” să ajungă la zero emisii nete până în 2030.

Google și-a propus în 2019 să ajungă la zero emisii până în 2030. Însă, în loc să scadă, în cei cinci ani scurși, emisiile companiei au crescut cu aproape 50%.

Centrele de date, vinovatele principale pentru această evoluție, sunt esențiale pentru serviciile Google, iar inteligența artificială are nevoie de foarte multă putere de calcul și, automat, energie.

Nu doar Google este în această situație, de a nu-și putea respecta obiectivele de mediu, ci toate companiile care se grăbesc să dezvolte soluții de inteligență artificială, care au, și ele, nevoie, de multe centre de date și plăci video.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligența artificială
poluare
emisii
google