Guvernul SUA acuză TikTok de încălcarea legilor privind protecția vieții private a copiilor

Guvernul SUA acuză TikTok de încălcarea legilor privind protecția vieții private a copiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2024

Aplicația de partajare video Tiktok și compania sa mamă chineză ByteDance nu au reușit să împiedice copiii să se înscrie pe platformă și au colectat în mod ilegal datele lor personale, a susținut Departamentul de justiție american într-un proces intentat vineri, scrie agenția dpa.

Departamentul, împreună cu Comisia Federală pentru Comerț (FTC), a intentat proces civil în care sunt invocate încălcări ale Legii privind protecția copiilor, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Threads a sărit de 200 de milioane de utilizatori CITEȘTE ȘI Threads a sărit de 200 de milioane de utilizatori
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Legea interzice operatorilor de site-uri web să colecteze, să utilizeze, sau să divulge informații cu caracter personal ale copiilor sub vârsta de 13 ani, cu excepția cazului în care obțin consimțământul părinților acestor copii.

De asemenea, solicită operatorilor de site-uri web să șteargă informațiile personale colectate de la copii la cererea părinților acestora.

"Departamentul de Justiție se angajează să susțină capacitatea părinților de a proteja viața privată a copiilor lor", a declarat adjunctul Procurorului General Brian Boynton, șeful diviziei civile a Departamentului de Justiție.

"Această acțiune este necesară pentru a împiedica inculpații, care sunt infractori recidiviști și care operează la scară largă, să colecteze și să utilizeze informațiile private ale copiilor mici fără consimțământul sau controlul părinților".

Tiktok a declarat că nu este de acord cu acuzațiile, afirmând că multe dintre acestea se refereau la evenimente și practici din trecut care erau inexacte din punct de vedere faptic.

În 2019, TikTok a acceptat să plătească 5,7 milioane de dolari pentru a soluționa acuzațiile FTC împotriva companiei sale Musical.ly, cu privire la colectarea de date de la copii sub vârsta de 13 ani fără consimțământul părinților.

TikTok este implicată în prezent într-o altă luptă juridică în SUA cu privire la o propunere de lege care ar forța o schimbare a proprietarului.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
sua