Grupul Nokia - autorizat să folosească echipamente de infrastructură 5G în rețelele de comunicații din România. Anterior a fost refuzat și a dat Guvernul în judecată UPDATE Nokia a renunțat la litigiu

Grupul Nokia - autorizat să folosească echipamente de infrastructură 5G în rețelele de comunicații din România. Anterior a fost refuzat și a dat Guvernul în judecată UPDATE Nokia a renunțat la litigiu
scris 1 nov 2022

Cererile formulate de Nokia Solutions And Networks Finlanda și Nokia Networks Timișoara (fosta Alcatel-Lucent Romania) de autorizare pentru utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G în România a fost acceptate. Anterior, în luna februarie a acestui an, autoritățile au respins cererile celor două companii, deciziile fiind ulterior contestate în instanță.

UPDATE 01.11.2022, ora 20.30

Urmărește-ne și pe Google News

Nokia Solutions And Networks și Nokia Networks au depus, marți, cerere de renunțare la judecată, aecasta urmând să fie analizată la următorul termen, programat pentru 29 noiembrie.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special

Nokia este unul dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente și soluții 5G.

Recent, Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a anunțat că Orange Romania, Vodafone Romania și RCS&RDS au depus candidaturi de participare în cadrul procedurii de selecție competitivă organizată pentru alocarea celor 555 MHz în benzile de 700 MHz, 1.500 MHz, 2.600 MHz și 3.400-3.800 MHz. O parte din spectru va fi utilizat pentru tehnologia de comunicații de generația a cincea (5G).

EXCLUSIV După retaileri, și marii operatorii locali telecom pregătesc scumpiri din cauza majorării tarifelor la energie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV După retaileri, și marii operatorii locali telecom pregătesc scumpiri din cauza majorării tarifelor la energie

Potrivit termene.ro, Nokia Networks este controlată în proporție de 99,1966% de Nokia Solutions and Networks OY, companie cu sediul la Espoo, în Finlanda, parte a grupului Nokia.

Restul de 0,8034% revine Internet City Doi București, ai cărei acționari sunt I.D. Real Estate - 40,88%, Diginet - 32,24%, Prefabricate Vest - 25,05% și Banca Comercială Nova Bank - 1,83%.

Până în prezent, Guvernul a mai autorizat Starc4Sys, Compania de Pază R.O, Concept Electronics, Juniper Networks Romania, Ericsson Telecommunications Romania, Ericsson Antenna Technology Romania, Ericsson Estonia, Ericsson AB, Felix Telecom, Logic Computer, MarcTel - S.I.T., NEC Corporation, NEC Eastern Europe Kft Budapesta, Sucursala Bucuresti, NEC Europe LTD, NEC Eastern Europe Kft, Regia Autonomă Rasirom, aflată în coordonarea Serviciului Român de Informații (SRI), Stimpex, Synotech Global Services Romania, Kyndryl Romania, Cloudbase Solutions, Hewlett Packard Enterprise Romania, IBM Romania, Motorola Solutions Romania, Motorola Solutions Germany GmbH, Motorola Solutions Inc, Maguay Computers, Oracle Romania și MB Telecom-LTD SRL.

Pe de altă parte, autoritățile au respins cererea formulată de Metaminds, în acest caz fiind invocată de către companie o eroare la depunere.

Potrivit legii, autorizarea producătorilor de echipamente și programe 5G se acordă prin decizie a prim-ministrului, pe baza avizului conform al Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), în termen de 4 luni de la data solicitării.

Echipamentele și programele unui producător 5G care nu obține avizul CSAT mai pot fi folosite doar 5 ani în nucleul rețelelor telecom, iar restul echipamentelor 7 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
nokia