Google a cerut tratament preferențial de la influencerii care testează Pixel 9

Google a cerut tratament preferențial de la influencerii care testează Pixel 9
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 aug 2024

Google a încercat să forțeze influencerii care testează noile smartphone-uri Pixel 9 să le promoveze în locul dispozitivelor primite de la concurență.

Pentru noile dispozitive din seria Pixel 9, Google a organizat un program special, distinct de cele derulate până acum cu presa, numit Team Pixel și orientat special către influenceri.

Urmărește-ne și pe Google News

Programul Team Pixel, a venit însoțit cu o clauză cel puțin controversată - Google cerea de la cei care primesc un Pixel 9 la test să-l prezinte „în locul oricăror dispozitive mobile concurente”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
FOTO Google a prezentat seria de smartphone-uri Pixel 9. Cu ce prețuri le aduce în România CITEȘTE ȘI FOTO Google a prezentat seria de smartphone-uri Pixel 9. Cu ce prețuri le aduce în România

Și nu era doar o rugăminte, ci o cerință însoțită de o amenințare. O altă cauză spunea că, în caz contrar, „va trebui să încetăm relația dintre brand și creator”.

Clauzele impuse de Google au devenit cunoscute după ce unul dintre influencerii aleși de Google pentru Team Pixel le-a postat pe rețeaua Threads.

Abia după ce clauzele pentru Team Pixel au devenit publice, managerul de comunicare de la Google Kayla Geier a ieșit cu o postare în care spune că compania a „ratat ținta cu noul limbaj”.

Ulterior, clauzele cu pricina au fost eliminate, iar celor care au refuzat participarea din cauza acestora li s-a dat o nouă șansă de participare.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
influenceri
smartphone
pixel 9