Epic Games Store este disponibil pe iPhone în Uniunea Europeană

Epic Games Store este disponibil pe iPhone în Uniunea Europeană
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 aug 2024

Ca urmare a noii legislații europene pentru piețe digitale și după mai multe contre cu Apple, Epic și-a lansat oficial magazinul de aplicații pe iPhone.

La aproximativ o lună după ce acuza Apple că blochează discreționar lansarea magazinului său de aplicații, Epic Games și-a inaugurat, în sfârșit, magazinul pentru iPhone în Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News

Epic Games Store a fost anunțat încă din luna martie, după intrarea în vigoarea prevederilor din noua legislație comunitară care obligă Apple să permită funcționarea magazinelor terțe de aplicații.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Spotify a început să afișeze prețurile pe iPhone CITEȘTE ȘI Spotify a început să afișeze prețurile pe iPhone

Pentru început, în Epic Games Store sunt disponibile doar jocurile dezvoltate de Epic, în frunte cu Fortnite. Compania spune că acesta va începe să acomodeze aplicații terțe din luna decembrie.

Epic va opri un comision de până la 12% ceea înseamnă mai puțin decât comisionul de 15-30% pe care-l cere Apple.

VIDEO&FOTO O nouă șosea de centură deschisă în România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO O nouă șosea de centură deschisă în România

Epic Games Store nu este primul magazin terț de aplicații care își face loc grație legislației europene pentru piețe digitale, dar este cel mai important de până acum.

Magazinul celor de la Epic este disponibil pe Windows și Mac încă din 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
epic
epic games store
apple
iphone
uniunea europeană