Dezvoltatorii de aplicații ar putea pierde aproape 400 de milioane de dolari din cauza iOS 18

Dezvoltatorii de aplicații ar putea pierde aproape 400 de milioane de dolari din cauza iOS 18
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 iun 2024

Noile funcții pe care Apple le va integra în iOS 18 ar putea afecta veniturile mai multor categorii de aplicații terțe și ar putea ajunge la aproape de 400 de milioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

La WWDC 2024, Apple a anunțat cele mai importante noutăți pe care iOS 18 le va oferi utilizatorilor de iPhone. Unele dintre aceste noutăți sunt preluate de la aplicații terțe.

Având la dispoziție, în mod gratuit, noile funcții din iOS 18, utilizatorii ar putea alege să nu mai plătească abonamente la aplicațiile care le-au oferit până acum funcții similare.

Apple explică de ce doar iPhone 15 Pro primește funcții de AI CITEȘTE ȘI Apple explică de ce doar iPhone 15 Pro primește funcții de AI

Printre noutățile care vor amenința aplicațiile terțe se numără înregistrarea convorbirilor, transcrierea vocii, clonare pe Mac a aplicațiilor de iPhone, noul sistem de aliniere a aplicațiilor de la macOS, emoji-urile personalizate, hărțile personale și, nu în ultimul rând, aplicația Passwords pentru gestionarea parolelor.

Analiștii au calculat că, dacă utilizatorii vor înlocui aplicațiile terțe pe care le-au folosit până acum cu funcțiile noi din iOS 18, în total, dezvoltatorii ar putea ajunge să piardă 393 de milioane de dolari.

Aplicațiile amenințate de iOS 18 au cumulat aproximativ 58 de milioane de download-uri în ultimul an.

Apple are un lung istoric în acest sens, iar dezvoltatorii chiar au un cuvânt pentru tactica Apple de a prelua idei de la aplicațiile terțe pentru propriul beneficiu - sherlocking.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios 18
aplicatii