Spotify lansează un nou abonament Premium, mai ieftin, în Statele Unite

Spotify lansează un nou abonament Premium, mai ieftin, în Statele Unite
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 iun 2024

Spotify continuă șirul modificărilor pe care le-a tot adus în ultima vreme abonamentelor pe care le vinde, prin lansarea unui nou plan, fără cărți electronice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Cu doar câteva săptămâni în urmă, în Statele Unite, Spotify scumpea abonamentul Premium de la 11 la 12 dolari pe lună. Noutatea acestui plan era accesul limitat (15 ore pe lună) la cărțile în format electronic.

Acum, compania suedeză schimbă schimbarea și vine cu nou abonament, care costă 11 dolari (vechiul preț) și nu mai include acces la ebook-uri.

Casele de muzică acuză Spotify de înșelătorie CITEȘTE ȘI Casele de muzică acuză Spotify de înșelătorie

Cele două abonamente vor fi disponibile în paralel. Asta permite utilizatorilor să aleagă între vechiul format, cu muzică și podcast-uri, sau să plătească un dolar în plus pentru cărți.

În cele câteva săptămâni de când a fost lansat abonamentul de 12 dolari, utilizatorii erau obligați să plătească în plus, chiar dacă nu erau interesați de cărțile electronice.

Modificările pe care Spotify le face la nivelul abonamentelor nu se vor opri aici. Până la finele anului, compania este așteptată să lanseze, în final, suportul pentru sunet lossless, care, în Statele Unite, va costa cu 5 dolari în plus pe lună.

Spotify a promis suportul lossless în urmă cu trei ani, dar, deși tehnic putea fi implementat de mult, compania a căutat până acum o modalitate de a cere bani în plus pe această funcționalitate, în condițiile în care mării rivali, Apple Music și Amazon Music, oferă sunet lossless, fără costuri suplimentare, încă din 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
abonament
streaming
audio