Declin istoric al capitalizării bursiere a Nvidia. A tras în jos acțiunile altor producători de cipuri la nivel global

Declin istoric al capitalizării bursiere a Nvidia. A tras în jos acțiunile altor producători de cipuri la nivel global
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2024

Acțiunile marilor producători de semiconductori și companii asociate au scăzut, la nivel global, după declinul puternic al prețului acțiunilor Nvidia în SUA, transmite CNBC.

Titlurile producătorul de cipuri Nvidia a scăzut cu peste 9% în tranzacțiile obișnuite, ducând la declinul acțiunilor producătorilor de semiconductori, pe fondul vânzărilor de pe Wall Street, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Centrele de date Google, Microsoft, Meta, Amazon vor genera 2,5 miliarde tone emisii de CO2, 40% din cât emană SUA într-un an CITEȘTE ȘI Centrele de date Google, Microsoft, Meta, Amazon vor genera 2,5 miliarde tone emisii de CO2, 40% din cât emană SUA într-un an
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Datele economice publicate marți în SUA au provocat noi îngrijorări cu privire la sănătatea economiei SUA.

Acțiunile Nvidia au continuat să scadă marți, după închiderea bursei, pierzând 1,5%, după ce Bloomberg a relatat că compania a primit o citație de la Departamentul de Justiție, ca parte a unei investigații antitrust.

Capitalizarea bursieră a Nvidia a scăzut marți cu aproximativ 279 de miliarde de dolari, în cea mai mare scădere a capitalizării bursiere într-o zi a unei companii din SUA din istorie.

Presat de mult timp, Unilever iese din Rusia CITEȘTE ȘI Presat de mult timp, Unilever iese din Rusia

Recordul anterior a fost deținut de Meta, compania mamă a Facebook, care a suferit o scădere a valorii de piață de 232 de miliarde de dolari într-o singură zi, în februarie 2022.

Lanțul valoric al Nvidia se extinde în Coreea de Sud, și anume producătorul de cipuri de memorie SK Hynix și conglomeratul Samsung Electronics. Acțiunile Samsung au scăzut cu 3,45%, în timp ce titlurile SK Hynix, care oferă cipuri de memorie cu lățime de bandă mare pentru Nvidia, au scăzut cu 8%.

Acțiunile Tokyo Electron au scăzut cu 8,5%, în timp ce acțiunile furnizorului de echipamente de testare a semiconductorilor Advantest au scăzut cu aproape 8%.

FOTO România lansează un drum expres spre Ungaria CITEȘTE ȘI FOTO România lansează un drum expres spre Ungaria

Holdingul japonez de investiții SoftBank Group, care deține o participație la designerul de cipuri Arm, a consemnat un declin al acțiunilor de 7,7%.

Producătorul de cipuri pe bază de contract Taiwan Semiconductor Manufacturing Company a înregistrat un declin al acțiunilor cu mai mult de 5%.

TSMC produce unități de procesare grafică de înaltă performanță ale Nvidia, care alimentează modele mari de limbaj - programe de învățare automată care pot recunoaște și genera text.

MOL a început să producă hidrogen verde în cea mai mare fabrică din regiune CITEȘTE ȘI MOL a început să producă hidrogen verde în cea mai mare fabrică din regiune

Acțiunile companiei Foxconn din Taiwan, au pierdut aproape 3%. Compania are un parteneriat strategic cu Nvidia.

În Europa, acțiunile ASML, care produce echipamente critice pentru fabricarea de cipuri avansate, au scăzut cu 5%. Alte acțiuni ale unor companii europene, cum ar fi ASMI, Be Semiconductor și Infineon, au scăzut la rândul lor

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
acțiuni