Canva, folosită inclusiv în România, cumpără un startup de generare de imagini cu inteligență artificială

Canva, folosită inclusiv în România, cumpără un startup de generare de imagini cu inteligență artificială
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2024

Platforma Canva, folosită și în România de marketeri, graficieni și studenți, care lasă utilizatorii să creeze design-uri ușor, cumpără startup-ul Leonardo.ai, de generare de imagini cu ajutorul inteligenței artificiale, potrivit TechCrunch.

Suma pentru care a fost cumpărat startup-ul nu este publică, dar cofondatorul și directorul de produs Canva, Cameron Adams, a declarat că a fost un mix de cash și acțiuni, arată StartUp Cafe.

Urmărește-ne și pe Google News
Starbucks - al doilea trimestru consecutiv de vânzări în scădere, clienții resping cafeaua scumpă CITEȘTE ȘI Starbucks - al doilea trimestru consecutiv de vânzări în scădere, clienții resping cafeaua scumpă
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Cei 120 angajați ai startup-ului, inclusiv echipa executivă, vor fi preluați de Canva în urma achiziției, potrivit unui anunț oficial.

Platforma Canva a fost lansată în 2013, dar povestea propriu-zisă a Canva a început încă din 2007, când fondatoarea principală, Melanie Perkins, avea doar 19 ani și era studentă la University of Western Australia. Ea își ajuta colegii să realizeze proiecte grafice cu programele clasice, InDesign și Photoshop. Atunci, i-a venit ideea să facă o platformă cu forme predefinite pe care utilizatorii să le folosescă pentru a crea anuare școlare.

În luna martie Canva a cumpărat Affinity, dezvoltatorul unor alternative la aplicațiile Adobe.

Leonardo.ai a fost fondat în anul 2022 de Jachin Bhasme, J.J. Fiasson și Chris Gillis în Sidney, cât timp cei trei lucrau la o companie de jocuri video.

Startup-ul susține că are peste 19 milioane utilizatori înregistrați, iar instrumentele platformei au ajutat în generarea a peste 1 miliard imagini.

viewscnt
Afla mai multe despre
canva
inteligență artificială