Bugetul necesar alocat de părinții care să le cumpere celor mici cele mai potrivite telefoane, tablete sau smartwatch-uri pornește de la 1.550 lei și, în funcție de caracteristicile acestora, poate depăși 2.900 lei, se arată într-un raport al retailerului de IT&C QuickMobile.
În ultimii ani, lista de cumpărături pentru noul an școlar sau universitar nu se mai rezumă doar la rechizite și haine, tinerii înlocuind clasicele obiecte cu gadget-uri și device-uri de ultimă generație.
"Stilul și utilitatea sunt cuvintele cheie pentru tinerii din ziua de azi și nu doar în contextul vestimentației. Tehnologia ocupă un procent important din timpul lor, mai ales pentru cei ce sunt considerați trend-setteri în comunitățile din care fac parte, iar principalele device-uri din recuzita lor sunt telefonul, tableta și, mai nou, smartwatch-ul", a declarat Tudor Țiboc, director general al QuickMobile.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Alegerea smartphone-ului potrivit poate fi dificilă pentru părinți, întrucât aceștia mizează pe un produs cu un preț rezonabil, achiziționat fără abonament, a cărui durată de viață să fie cât mai lungă. De asemenea, telefonul ideal pentru părinții mai protectivi le permite acestora să-și monitorizeze copiii prin GPS și să le impună limite cu privire la folosirea aplicațiilor sau chiar în ceea ce privește apelurile.
Pe de altă parte, cerințele elevilor vizează o capacitate de memorie mare și un procesor puternic, pentru a-și putea instala cu ușurință jocurile și aplicațiile preferate, dar și o cameră foto performantă.
Potrivit reprezentantului companiei, prețul unui model care să fie pe placul ambelor tabere se situează între 400 lei și 1.000 lei, remarcându-se în acest interval modele precum HTC Desire 310, ideale pentru școlari întrucât utiliează un sistem de operare facil, sau chiar un Samsung Galaxy A3, un produs care răspunde atât cerințelor tehnice, cât și celor de imagine.
Dincolo de telefoane inteligente, din rucsacul tinerilor nu lipsesc nici tabletele. Mai ușor de transportat decât un laptop, tableta devine un accesoriu în programa școală, oferind acces instant la mai multe informații sau aplicații dedicate anumitor tematici (desen, muzică, etc.).
"Alegerea tabletei potrivite trebuie să țină cont de activitățile ce urmează a fi desfășurate. De exemplu, unui student la Arhitectură sau Construcții îi vom recomanda un produs ale cărui specificații tehnice pot susține aplicații de desen digital și care să fie însoțite de un stylus, prețurile unui astfel de model pornind de la 1.550 lei, pe când un student pasionat de lectură, care dorește să fie permanent conectat la Internet, își poate achiziționa un model cu mai puțin de 800 de lei", a completat Tudor Țiboc.
Nu în ultimul rând, reprezentanții generației Y, pentru care epoca digitală înseamnă în primul rând mobilitate, își îndreaptă atenția și către device-uri inedite, precum ceasurile inteligente. Conectat la telefonul mobil și la funcții precum e-mail, apeluri sau mesaje text, un smartwatch se dovedește extrem de util atunci când nu se permite verificarea telefonului sau când un apel inoportun deranjează întreg amfiteatrul.
"Și în această categorie, opțiunile sunt numeroase. O variantă potrivită pentru părinții care își doresc monitorizarea permanentă a copiilor prin GPS este smartwatch-ul LG Kizon, al cărui preț este de 350 lei. Pe de altă parte, pentru liceenii sau studenții care se află în căutarea unui gadget prin care pot controla toate celelalte device-uri (telefon, tabletă, PC), Mykronoz Zewatch 2 este alegerea perfectă", a menționat Țiboc.
Sursa: Agerpres