Bing este cel mai nou motor de căutare care adaugă răspunsuri generate de AI

Bing este cel mai nou motor de căutare care adaugă răspunsuri generate de AI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 iul 2024

Microsoft calcă pe urmele Google și chiar depășește cu mult schimbările făcute de cel mai folosit motor de căutare, punând răspunsurile date de AI pe primul loc în paginile cu rezultate.

Microsoft a început să testeze includerea răspunsurilor generate de inteligența artificială în paginile cu rezultatele căutărilor realizate cu Bing.

Urmărește-ne și pe Google News

Însă, spre deosebire de Google, care afișează conținutul generat de AI în laterală, fără a afecta lista de link-uri, Microsoft pune direct răspunsurile date de AI în prim-plan.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Senatul SUA va vota legi pentru protejarea copiilor pe internet CITEȘTE ȘI Senatul SUA va vota legi pentru protejarea copiilor pe internet

Astfel, răspunsurile generate de inteligența artificială iau locul listei de link-uri din Bing, ajungând să ocupe o foarte mare parte din pagina alocată rezultatelor.

Lista de link-uri pică acum în plan secund, fiind mutată în lateralul paginii, unde sunt înghesuite pe o coloană îngustă.

Microsoft spune că rezultatele generate de AI și afișate în Bing sunt rodul „muncii” mai multor modele lingvistice, de diverse dimensiuni, care înțeleg întrebările și verifică milioane de surse înainte de a oferi un răspuns.

Bing este cel mai nou motor de căutare care adaugă răspunsuri generate de AI

Gigantul american își asumă un mare risc dacă va merge înainte cu aceste schimbări, dând o pondere atât de mare AI-ului în propriul motor de căutare, știut fiind faptul că, de multe ori, AI-ul inventează informații.

Deocamdată, noul design este doar un test afișat unui număr redus de utilizatori și mai pot apărea schimbări înainte de o lansare pe scară largă.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
bing
motor de căutare
inteligență artificială