La puține ore după ce a ratat cea mai mare afacere din istoria sa, Alphabet, compania-mamă a Google, amintește investitorilor că se descurcă foarte bine și fără o achiziție și raportează rezultate peste așteptări

La puține ore după ce a ratat cea mai mare afacere din istoria sa, Alphabet, compania-mamă a Google, amintește investitorilor că se descurcă foarte bine și fără o achiziție și raportează rezultate peste așteptări
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 24 iul 2024

Grupul Alphabet, compania-mamă a Google, raportează o creștere de 29% a profitului, depășind cu puțin așteptările, cu ajutorul motorului său de căutare, în timp ce ritmul de creștere a vânzărilor de anunțuri pe YouTube a scăzut.

Google s-a confruntat cu un eșec, când startup-ul de securitate cibernetică Wiz a respins oferta de achiziție de 23 de miliarde de dolari, o înțelegere care ar fi putut da impuls operațiunilor sale de cloud computing.

Urmărește-ne și pe Google News
Fitch a atribuit pentru prima dată Digi Communications un rating pe termen lung de „BB” stabil. \ CITEȘTE ȘI Fitch a atribuit pentru prima dată Digi Communications un rating pe termen lung de „BB” stabil. "Va continua să genereze un flux de numerar suficient de puternic în România pentru a acoperi expansiunea internațională."
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

La puține ore după, compania-mamă a Google, Alphabet, le-a reamintit investitorilor că se descurcă bine chiar și fără acest acord.

Gigantul tehnologic a raportat o creștere puternică a veniturilor în activitatea sa de publicitate în motorul de căutare și un profit în creștere, deși creșterea vânzărilor de anunțuri pe YouTube a fost sub așteptări.

Microsoft dă vina pe regulile UE CITEȘTE ȘI Microsoft dă vina pe regulile UE

În al doilea trimestru 2024, Alphabet a înregistrat vânzări de 84,7 miliarde de dolari, în creștere cu 14% față de perioada similară a anului precedent și depășind cu mult estimarea analiștilor, de 84,1 miliarde de dolari.

Profitul companiei a crescut cu 29%, la 23,6 miliarde de dolari, depășind așteptările Wall Street, de 22,7 miliarde de dolari.

Ciolacu a autorizat mai multe companii pentru utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G CITEȘTE ȘI Ciolacu a autorizat mai multe companii pentru utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G

Veniturile din motorul de căutare Google, cea mai mare afacere a sa, au crescut cu 14%, la 48,5 miliarde de dolari, peste estimarea analiștilor, de 47,6 miliarde de dolari.

Vânzările de publicitate pe YouTube au crescut cu 13%, până la 8,7 miliarde de dolari, dar sub estimarea de 8,9 miliarde de dolari.

Google Cloud, divizia companiei care furnizează servicii software și de tehnologie altor companii, a înregistrat o creștere cu 29% a veniturilor, la 10,3 miliarde de dolari. Analiștii estimaseră 10,2 miliarde de dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
eli lilly
anat ashkenazi
alphabet