Apple restructurează divizia App Store

Apple restructurează divizia App Store
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 aug 2024

Forțată de noua legislație europeană, care ar putea fi adoptată în forme asemănătoare și în alte regiuni, Apple se vede nevoită să reorganizeze divizia App Store.

Astfel, divizia App Store va fi împărțită în două secții - una se va ocupa de magazinul cu același nume, operat de Apple, iar cealaltă va avea în grijă magazinele terțe de aplicații.

Urmărește-ne și pe Google News

Cu aceeași ocazie, vicepreședintele Matt Fischer, aflat la conducerea App Store de mai bine de un deceniu, va părăsi compania.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Smartphone-urile iPhone 16 Pro vor fi produse în India CITEȘTE ȘI Smartphone-urile iPhone 16 Pro vor fi produse în India

Pe viitor, directorul senior Carson Oliver se va ocupa de secția pentru App Store, iar directorul de produs Ann Thai va conduce secția care se va ocupa de magazinele terțe de aplicații.

Ambele vor fi supravegheate de Phil Schiller, unul dintre cei mai proeminenți executivi Apple.

Noua legislație europeană pentru piețe digitale obligă Apple, printre altele, să permită funcționarea magazinelor terțe de aplicații, iar compania americană a introdus, recent, noi reguli și comisioane special pentru acestea.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
app store
aplicații
phil schiller