Apple începe testarea unei funcții care permite blocarea anumitor părți ale site-urilor web

Apple începe testarea unei funcții care permite blocarea anumitor părți ale site-urilor web
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 aug 2024

Cea mai recentă versiune beta de iOS aduce utilizatorilor acces la Distraction Control, o facilitate din cadrul browser-ului Safari, prin care pot fi blocate diverse elemente ale site-urilor.

Accesibilă din Page Menu, care la rândul lui se găsește în marginea barei de adrese din Safari, noua funcție este menită să ajute utilizatorii să elimine elementele web care depășesc anumite limite.

Urmărește-ne și pe Google News

Deși încă nu este clar cum va funcționa în versiunea finală, Distraction Control ar putea fi folosit, de exemplu, pentru a bloca încărcarea clipurilor video pe care unele site-uri le rulează automat și care, de multe ori, nu au nicio legătură cu conținutul paginii.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Modelele iPhone 16 Pro ar putea veni cu baterii mai mari CITEȘTE ȘI Modelele iPhone 16 Pro ar putea veni cu baterii mai mari

Apple ține să menționeze că Distraction Control nu este un instrument de blocare a reclamelor, dar nu exclude că ar putea fi folosit și pentru asta.

La fel ca un adblocker, Distraction Control va ține minte setările făcute de utilizator - odată blocat, un element va rămâne blocat și la vizitele următoare ale aceleiași pagini.

Pe lângă iOS, Distraction Control va mai fi disponibil pe iPadOS și macOS. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
safari
distraction control