Apple crește producția de iPhone

Apple crește producția de iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 aug 2024

Anul acesta, Apple vrea să producă mai multe modele noi de iPhone, ceea ce determină Foxconn că facă angajări masive.

iPhone 16, smartphone-ul pe care Apple îl va lansa anul acesta, ar urma să fie produs în 90 de milioane de exemplare, ceea ce înseamnă o creștere cu 10% față de anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News

Asta ca urmare a previziunilor interne făcute de compania americană, care se așteaptă la o creștere a vânzărilor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Turcia a deblocat accesul la Instagram CITEȘTE ȘI Turcia a deblocat accesul la Instagram

Creșterea producției de iPhone 16 a determinat principalul partener Apple, Foxconn, să facă angajări masive, conform publicației coreene BusinessKorea.

În doar două săptămâni, Foxconn ar fi angajat nu mai puțin de 50.000 de oameni, care să o ajute să îndeplinească obiectivul de producție fixat de Apple.

Deși, în ultimii ani, Apple a încercat să-și diversifice producția pentru a-și reduce dependența de China, care o face vulnerabilă în față tensiunile economice dintre Statele Unite și China, Foxconn a rămas principalul producător de iPhone-uri.

Doar la fabrica Foxconn din Zhengzhou sunt produse 80% dintre iPhone-uri, în sezonul de vârf, care durează din august până în decembrie.

Apple este așteptată să prezinte oficial noua serie de smartphone-uri iPhone 16 în septembrie, care, cel mai probabil, va intra pe piață spre finele aceleiași luni sau la începutul lunii octombrie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
foxconn
iphone