Apple adaugă o funcție de editare foto bazată pe AI în iOS 18.1

Apple adaugă o funcție de editare foto bazată pe AI în iOS 18.1
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 aug 2024

Cea mai recentă versiune beta de iOS 18.1, dedicată dezvoltatorilor, include o facilitate prin care anumite obiecte din fotografii pot fi eliminate cu ajutorul inteligenței artificiale.

Noul instrument, disponibil în aplicația Photos, se numește Clean Up și seamănă destul de mult, ca idee și execuție, cu funcția Magic Eraser din Google Photos.

Urmărește-ne și pe Google News

Cu ajutorul acestuia, pot fi eliminate obiecte sau persoane nedorite din fotografii, împreună cu umbrele sau reflecțiile pe care le creează în cadru.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Apple face disponibilizări CITEȘTE ȘI Apple face disponibilizări

La fel ca funcția similară dezvoltată de Google, Clean Up identifică automat elementele care ar trebui eliminate dintr-o fotografie, lăsând în sarcina utilizatorului o simplă apăsare de buton pentru confirmare.

Separat, dacă nu este mulțumit de identificarea făcută de AI, utilizatorul poate încercui și manual obiectele pe care nu le dorește într-o fotografie.

Clean Up este una dintre multele funcții de inteligență artificială pe care Apple le va implementa din toamnă sub egida Apple Intelligence. Compania va continua să adauge diverse facilități de AI în lunile și, probabil, chiar anii care vor urma.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
fotografie
ai
iphone