Apple a trimis avertizări de potențiale atacuri cu spyware în aproape 100 de țări

Apple a trimis avertizări de potențiale atacuri cu spyware în aproape 100 de țări
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 iul 2024

Utilizatori din 98 de țări au primit notificări de la Apple prin care sunt înștiințați că ar putea fi victimile unor atacuri cu spyware.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Apple a detectat că sunteți vizat de un atac cu spyware, care încearcă să compromită de la distanță iPhone-ul asociat cu ID-ul dumneavoastră” scrie în avertismentele emise de compania americană.

Notificările, deși nu menționează posibila identitate a atacatorului, sunt trimise punctual utilizatorilor unde compania americană are indicii că ar putea fi vizați direct de un atac cu spyware.

UE a aprobat modificările Apple, care vor permite deschiderea sistemului de plăți către terți CITEȘTE ȘI UE a aprobat modificările Apple, care vor permite deschiderea sistemului de plăți către terți

Acest tip de atac vizează punctual anumiți utilizatori, de obicei jurnaliști, politicieni sau activiști, fiind realizat cu un spyware care poate compromite de la distanță dispozitivul, fără a fi necesară vreo acțiune din partea victimei.

În mesajele trimise, Apple subliniază natura sensibilă a metodelor sale de identificare a amenințărilor, avertizând că divulgarea detaliilor suplimentare ar putea ajuta atacatorii să evite o viitoare detectare.

Nu este prima oară când Apple emite astfel de avertismente. În aprilie, a trimis mesaje similare utilizatorilor din 92 de țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
atacuri
spyware