Apple a prezentat iOS 18

Apple a prezentat iOS 18
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 iun 2024

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor Apple, ajunge anul acesta la versiunea cu numărul 18 și aduce numeroase noutăți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Spre amuzamentul utilizatorilor de Android, iOS 18 va permite utilizatorilor, în sfârșit, să mute mai liber aplicațiile pe pe ecranul principal și chiar să aleagă o temă coloristică pentru acestea.

De un plus de personalizare va beneficia și meniul Control Center, care va acomoda mai multe controale și mai multe ecrane pentru organizarea acestora.

Începe WWDC 2024, cu focus pe AI CITEȘTE ȘI Începe WWDC 2024, cu focus pe AI

Mai mult, Apple oferă acum acces la un API special pentru Control Center, prin care dezvoltatorii vor putea adăuga controalele propriilor aplicații.

Multe dintre aplicațiile dezvoltate de Apple vor fi actualizate și vor primi o serie de funcții noi. Printre aplicațiile actualizate se numără Messages, Mail, Maps și Photos.

Photos primește un nou design, cu un mod de vizualizare unic, în care se regăsesc toate secțiunile care până acum erau separate.

Fotografiile vor fi organizate în colecții, create în funcție de diverse criterii și conținut (animale, persoane cunoscute etc.), existând și filtre pentru afișarea numai a fotografiilor care îndeplinesc anumite criterii.

Messages va permite comunicarea criptată prin satelit și în afara situațiilor de urgență, utilizatorii putând trimite mesaje scrise prietenilor și familiei.

Mesajele vor putea fi programate să fie trimise mai târziu, iar utilizatorii pot reacționa la acestea cu emoticoane. Textele pot fi formatate și modificate prin intermediul unor efecte grafice speciale.

Printre celelalte noutăți pregătite de Apple se mai regăsesc categoriilor automate pe care vor fi organizate e-mail-urile din aplicația Mail, hărțile topografice din Apple Maps, plăți directe între iPhone-uri cu aplicația Wallet și un nou Game Mode, care va optimiza resursele pentru a aloca mai multă putere de calcul pentru jocuri.

Apple nu a uitat nici de intimitate, categorie în care vor fi adăugate o serie de funcții, precum securizarea aplicațiilor Face ID, Touch ID sau PIN. În fine, aplicațiile sensibile vor putea fi ascunse într-un folder special, securizat și el la fel ca aplicațiile. 

iOS 18 va fi lansat la toamnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios 18
iphone