”Afară cu WhatsApp din Venezuela!”, cere Maduro și îndeamnă la ștergerea aplicației din telefoane

”Afară cu WhatsApp din Venezuela!”, cere Maduro și îndeamnă la ștergerea aplicației din telefoane
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2024

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a anunțat la o adunare la Caracas că nu va mai folosi aplicația de mesagerie WhatsApp a întreprinderii americane Meta și îi îndeamnă pe venezueleni să o boicoteze, evocând ”amenințări”, relatează AFP.

”Voi rupe relațiile cu WhatsApp, pentru că WhatsApp este folosită pentru a amenința Venezuela. Prin urmare voi șterge definitiv WhatsApp din telefonul meu”, a anunțat el luni la acest miting în centrul capitalei venezuelene.

Urmărește-ne și pe Google News
România, cea mai mare creștere anuală a vânzărilor cu amănuntul CITEȘTE ȘI România, cea mai mare creștere anuală a vânzărilor cu amănuntul
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Încet, încet îmi voi muta contactele pe Telegram și WeChat. Trebuie s-o facem. Spuneți nu WhatsApp!”, a îndemnat el mulțimea.

”Afară cu WhatsApp din Venzuela! Pentru că acolo criminalii amenință tineretul, conducătorii populari”, a tunat el.

În opinia șefului statului venezuelean, aplicația ar fi folosită în vederea ”amenințării” familiilor militarilor și polițiști, scrie News.ro.

Ministerul Comunicațiilor a transferat deja grupul corespondenților străini de pe WhatsApp pe Telegram.

Nicolas Maduro acuza faptul că rețele de socializare sunt folosite în promovarea ”divizării” și ”urii” între venezueleni și a arătat cu degetul atât Instagram, de asemenea proprietatea grupului Meta, cât și TikTok.

INFOGRAFICE Înmatriculările de autoturisme noi în România sunt în scădere CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Înmatriculările de autoturisme noi în România sunt în scădere

Guvernul Maduro este supus unor presiuni naționale și internaționale după ce autoritățile electorale din Venezuela l-au declarat învingător în alegerile de la 28 iulie și au refuzat să publice rezultatele votului.

Opoziția subliniază că rezultatul său detaliat arată că Edmundo Gonzalez, candidatul său, a obținut 67% dintre voturile exprimate, o victorie cu o marjă de aproape patru milioane de voturi - mai multe decât dublu față de susținerea lui Maduro, un rezultat conform unor sondaje independente realizate la ieșirea de la urne.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
venezuela