Un tribunal din Rusia decide punerea sub sechestru a activelor subsidiarei UniCredit

Un tribunal din Rusia decide punerea sub sechestru a activelor subsidiarei UniCredit
scris 18 mai 2024

Un tribunal din Rusia a ordonat punerea sub sechestru a activelor, conturilor, proprietăților imobiliare și acțiunilor UniCredit din companiile subsidiare, ca parte a acțiunii în instanță care implică banca italiană, conform actelor judiciare, transmite Reuters.

Decizia Curții de arbitraj din Sankt Petersburg acoperă titluri de valoare, proprietăți imobiliare și conturi aparținând UniCredit, precum și 100% din acțiunile UniCredit Leasing și UniCredit Garant, evaluate la 462,7 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Microsoft plănuiește o schimbare majoră a strategiei sale de vânzări de jocuri video prin lansarea următorului episod din „Call of Duty” CITEȘTE ȘI Microsoft plănuiește o schimbare majoră a strategiei sale de vânzări de jocuri video prin lansarea următorului episod din „Call of Duty”
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Nu a existat o reacție imediată din partea UniCredit.

UniCredit a fost unul dintre garanții din contractul pentru construirea cu grupul german Linde a unei instalații de procesare a gazelor, contract care a fost reziliat în urma sancțiunilor occidentale, scrie Agerpres.

Directorul general al grupului bancar italian, Andrea Orcel, anunța luna aceasta că UniCredit SpA va accelera reducerea expunerii la Rusia, în condițiile în care profitul la subsidiara rusă s-a dublat în primul trimestru al acestui an.

UniCredit Rusia a raportat un profit net profit de 213 milioane de euro în primele trei luni din acest an, în creștere de la 99 milioane de euro în urmă cu un an.

"Expunerea transfrontalieră care va rămâne va fi gestionată sau vor fi efectuate rambursări până la finalul lui 2025. Deja UniCredit și-a redus expunerea cu 91% în ultimii doi ani", a declarat Andrea Orcel.

Pe fondul majorării dobânzilor și al sancțiunilor internaționale care afectează activitatea băncilor rusești, creditorii occidentali de pe piața rusă înregistrează o creștere a profiturilor, de la momentul invadării Ucrainei.

"În privința expunerii locale, a scăzut cu 67% în ultimii doi ani și ne așteptăm la un declin accelerat", a explicat Orcel.

La doi ani de la debutul invaziei rusești din Ucraina, organismele europene de reglementare își intensifică presiunile asupra băncilor occidentale, în condițiile în care conflictul nu dă semne de calmare. Cu toate acestea, două dintre cele mai mari bănci europene, RBI și UniCredit, continuă să facă afaceri în Rusia, ceea ce a alertat autoritățile din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
rusia