Revolut a semnat acordurile cu investitorii pentru vânzare secundară de acțiuni, evaluare de 45 miliarde dolari

Revolut a semnat acordurile cu investitorii pentru vânzare secundară de acțiuni, evaluare de 45 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2024

Revolut a semnat acordurile cu un grup de investitori în tehnologie pentru a oferi lichidități angajaților printr-o vânzare secundară de acțiuni la o evaluare de 45 de miliarde de dolari.  

Această vânzare secundară de acțiuni permite angajaților actuali să își capitalizeze contribuția la creșterea Revolut, atrăgând în același timp un mix divers de investitori noi și existenți. Runda a fost condusă de Coatue, D1 Capital Partners și investitorul existent Tiger Global.

Urmărește-ne și pe Google News

Luna trecut, Revolut anunța că intenționează să vândă acțiuni deținute de angajați în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari, o tranzacție care ar putea ridica evaluarea Revolut la 45 de miliarde de dolari.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Revolut a purtat atunci discuții cu firma de investiții Greenoaks cu privire la această vânzare. Dacă este finalizată cu succes, afacerea ar putea deschide calea pentru o potențială ofertă publică inițială (IPO) pentru companie.

ULTIMA ORĂ FOTO Schimbări la RCA - Șoferii din București și Ilfov vor cumpăra mai scump polițele CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Schimbări la RCA - Șoferii din București și Ilfov vor cumpăra mai scump polițele

Primii angajați ai startup-urilor primesc adesea acțiuni ca parte a compensației lor, pe care le pot vinde atunci când compania devine publică. Mișcarea Revolut pare să urmărească să le permită angajaților să-și încaseze participațiile, în același timp sporind evaluarea companiei înainte de o potențială IPO.

Recent a fost anunțat că directorul general al companiei britanice Revolut, Nikolay Storonsky, va vinde o parte din participația sa de miliarde de dolari printr-o vânzare de acțiuni de 500 de milioane de dolari.

Financial Times a relatat luna trecută că aplicația de finanțare digitală lucrează cu bancherii la vânzarea de acțiuni, inclusiv de acțiuni deținute de angajați, care ar putea să o evalueze la peste 40 de miliarde de dolari.

Traficul pe Valea Oltului se închide pe timpul zilei timp de o lună. CNAIR a stabilit rute ocolitoare, fără restricții. Temeri cu privire la prelungirea lucrărilor CITEȘTE ȘI Traficul pe Valea Oltului se închide pe timpul zilei timp de o lună. CNAIR a stabilit rute ocolitoare, fără restricții. Temeri cu privire la prelungirea lucrărilor

Mărimea participației lui Storonsky în companie este neclară, iar amploarea oricărei vânzări ar depinde de evaluarea pe care Revolut o poate atrage de la noi investitori, precum și de deciziile finale de alocare ale companiei.

Revolut a refuzat să comenteze atunci când a fost contactată de Reuters.

Compania și-a semnalat scopul de a se lista public, dar directorul său financiar interimar, Victor Stinga, a refuzat la începutul acestei luni să comenteze orice termen pentru o IPO.

Longshield Investment Group ar urma să aibă simbol de tranzacționare LONG, echivalent cu pariul pe creștere. Cu aceasta se încheie un proces de rebranding al SIF-urilor care a durat 4 ani CITEȘTE ȘI Longshield Investment Group ar urma să aibă simbol de tranzacționare LONG, echivalent cu pariul pe creștere. Cu aceasta se încheie un proces de rebranding al SIF-urilor care a durat 4 ani

În 2023, Revolut a raportat venituri de 2,2 miliarde de dolari (o creștere de 95% față de 2022) și un profit record înainte de taxe și impozite de 545 de milioane de dolari. 

Industria fintech din Marea Britanie s-a confruntat cu o criză de finanțare în ultimii ani, deoarece investitorii au devenit mai sceptici cu privire la evaluările mari din perioada pandemiei și au făcut presiuni asupra companiilor pentru a deveni profitabile.

Revolut a solicitat o licență bancară în Marea Britanie, pe care a obținut-o recent.

viewscnt
Afla mai multe despre
revolut
actiuni