Volumele de la BVB se reduc, bursa nu se mai mișcă

Volumele de la BVB se reduc, bursa nu se mai mișcă

Sursa foto: Yurii Tymchuk / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 feb 2021

Indicii principali ai pieței de acțiuni românești au avut deviații mici față de ziua precedentă. Corecție abruptă pentru acțiunile TeraPlast.

Într-o zi în care tendința a fost negativă pentru bursa americană, pe piața de capital din România investitorii au ales ca să se retragă de la „butoane”. Rezultatul a fost o zi în care rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 28,56 milioane lei (5,86 milioane euro).

Urmărește-ne și pe Google News

Cum nu au fost ordinele care să miște piața, aceasta a trădat inerție la nivelul tuturor indicilor: -0,10% pentru indicele compozit BET Plus, -0,13% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 45.998,62 puncte, /0,07% pentru indicele energetic BET-NG și -0,09% pentru indicele reprezentativ BET care pe nivelul de 10.416,48 puncte se află în zona mediei mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21), testată ca suport dinamic.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Volumele de la BVB se reduc, bursa nu se mai mișcă

Simptomatic pentru neclintirea și indecizia pieței, cele 2 acțiuni care au marcat ultimul deceniu au avut deviații minore de la nivelurile de referință și în tendințe divergente. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu 0,22%, până la prețul de 2,2400 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,21 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au retras cu 0,31%, până la prețul de 1,6000 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,77 milioane lei.

GRAFICE Acțiunile AAGES scad la bursă cu 6% după ce compania și-a anunțat intenția de a înjumătăți dividendul față de anul trecut CITEȘTE ȘI GRAFICE Acțiunile AAGES scad la bursă cu 6% după ce compania și-a anunțat intenția de a înjumătăți dividendul față de anul trecut

Distinct de această apatie, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) s-au corectat agresiv, cu 3,87%, până la prețul de 0,5460 lei/acțiune, pe cele mai mari transferuri ale zilei, de 4,76 milioane lei, după ce raportarea anuală preliminară a companiei a amintit inverstitorilor că, după vânzarea diviziilor de metal și tâmplărie, în anul 2021 aceasta va fi mult mai mică. Business-ul preconizat este de 636,2 milioane lei, inclusiv prin aportul investițiilor în derulare de 157 milioane lei.

Pe segmentul energetic, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) s-au depreciat cu 0,15%, până la prețul de 32,60 lei/acțiune, pe transferuri de 3,59 milioane lei, și titlurile OMV Petrom (SNP) au urcat cu 0,26%, până la prețul de 0,3830 lei/acțiune, pe o activitate de 2,69 milioane lei. Reperul unui rulaj de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile MedLife (M), care au suferit un recul de 1,96%, până la prețul de 10,00 lei/acțiune.

Pe piața de obligațiuni, titlurile de stat scadente în anul 2023 (R2312A) au adunat schimburi însumând 2,66 milioane lei, iar pe titlurile cu maturitate în august 2022 (R2208A) tranzacțiile s-au situat la 1,07 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
teraplast
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
medlife