iHunt, producător român de telefoane mobile: afaceri în creștere cu 71% în 2020, profitul a depășit 6 milioane de lei

iHunt, producător român de telefoane mobile: afaceri în creștere cu 71% în 2020, profitul a depășit 6 milioane de lei
scris 15 feb 2021

iHunt Technology Import Export Ploiești, producător sub brand propriu de telefoane mobile, a consemnat anul trecut o creștere a cifrei de afaceri de 71%, la 42,6 milioane de lei, conform datelor preliminare ale companiei. Profitul net obținut în perioada analizată a fost de 6,15 milioane de lei, de la 0,63 milioane în 2019.

"Intensificarea comerțului online, dezvoltarea segmentului B2B si a altor canale de vanzari, interesul crescând în piața țintă pentru brandul iHunt și pentru electronice cu raport calitate/preț avantajos, dar și avantajul competitiv al sistemului logistic și al relațiilor solide cu furnizorii din China construite de-a lungul anilor - diferențiator net în raport cu concurența – au permis iHunt să raporteze, la 31.12.2020, un profit brut record de 7,3 mil lei, respectiv un profit net de 6,15 mil. lei, care depășesc valoarea cumulată a profitului iHunt pe ultimii 5 ani (2015-2019) și ajung la un nivel aproape de 10 ori profitul din anul 2019. De asemenea, volumul vânzărilor în anul 2020 atinge 42,6 mil. lei, cu 71% mai mare decât în 2019", a declarat Cezar Stroe, directorul general al companiei, în raportul preliminar pe anul 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Breșă de securitate IT indicată pentru cel mai mare portal local de imobiliare. Peste 200.000 de fișiere ale Imobiliare.ro, cu datele personale și proprietățile clienților, ar fi fost expuse. UPDATE Precizările companiei CITEȘTE ȘI Breșă de securitate IT indicată pentru cel mai mare portal local de imobiliare. Peste 200.000 de fișiere ale Imobiliare.ro, cu datele personale și proprietățile clienților, ar fi fost expuse. UPDATE Precizările companiei

Raportat la previziunile construite pentru anul 2020 în bugetul de venituri și cheltuieli aprobat în AGOA din 28.04.2020, în perioada de raportare, profitul net realizat se situează cu 119% peste nivelul bugetat la începutul exercițiului, în timp ce cifra de afaceri cu 41,3%.

"Evoluția favorabilă a societății se imprimă și in trendul cotației acțiunilor iHUNT, valoarea de piață a iHunt Technology Import Export, la data elaborării raportului, este de 74.730 mii lei, de peste 7 ori nivelul de la începutul anului 2020. iHunt a valorificat în cursul anului 2020 oportunitățile de finanțare pe care piața de capital le oferă societăților listate, alimentând inițiative strategice ale conducerii de dezvoltare extensivă si intensivă a companiei, și antrenând forța motrice a capitalului de lucru. Compania a derulat două runde succesive de emisiuni de obligațiuni la sfârșitul anului 2020, și, respectiv, la începutul anului 2021. Atât HUNT23 cât și HUNT 25, cu scadența de 3 și, respectiv, 4 ani, cu dobânda de 8,75% și în valoare de 7 mil. lei fiecare. HUNT23 a fost admisă la tranzacționare pe SMT vineri 12 februarie, urmând ca HUNT25 să fie admisă la tranzacționare pe SMT în următoarele luni. Ambele emisiuni de obligațiuni fiind suprasubscrise chiar din prima zi", se arată în document.

SRI vrea training în domeniul securității cibernetice pentru proprii angajați. \ CITEȘTE ȘI SRI vrea training în domeniul securității cibernetice pentru proprii angajați. "Nivelul de securitate al infrastructurilor IT critice din România protejate în prezent este în scădere în raport cu complexitatea și frecvența atacurilor cibernetice actuale."

În perioada de raportare, iHunt a lansat 20 noi instrumente tehnologice (telefoane, tablete, ceasuri inteligente).

iHunt technology Import Export Ploiești a fost înființată în anul 2015 și are ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet.

Firma a început în 2015 cu activitate de distribuire de telefoane mobile fabricate din China, dar din 2017 a început și vânzarea de aparate sub marcă proprie. În 2018, telefoanele marca iHunt reprezentau 80% din vânzările firmei.

ING Bank România, din nou amendată cu argumentul deficiențelor în prelucrarea datelor personale ale clienților CITEȘTE ȘI ING Bank România, din nou amendată cu argumentul deficiențelor în prelucrarea datelor personale ale clienților

În februarie 2018, Profit.ro a anunțat în premieră că iHunt Technology Import Export Ploiești se va lista la cota Aero a Bursei de Valori București, banii atrași în urma operațiunii urmând să susțină dezvoltarea gamei de produse electronice sub brandul iHunt.

“Am decis începerea procedurii de listare la Bursa de Valori București pe piața Aero pentru a atrage în acționariat noi parteneri strategici. Cu banii atrași din listare se dorește dezvoltarea gamei de produse electronice sub brandul iHunt. Vizăm oferirea spre vânzare a unui număr de acțiuni reprezentând între 10% și 25% din companie”, spunea atunci Cezar Cătălin Stroe, șeful companiei și acționar majoritar.

Cinci luni mai târziu, un pachet de 10% din acțiunile iHunt a fost vândut la BVB.

viewscnt
Afla mai multe despre
ihunt
telefoane
capitalizare
afaceri
profit net
rezultate preliminare