Simtel Team semnează un contract cu o valoare cu aproape 50% mai mare decât veniturile sale de la T1

Simtel Team semnează un contract cu o valoare cu aproape 50% mai mare decât veniturile sale de la T1

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 iul 2024

Companie care va promova la cota pieței reglementate la jumătatea lunii viitoare, Simtel Team raportează că va livra o centrală fotovoltaică la Călărași, după ce în primăvară notificase piața despre proiecte similare la Giurgiu și Satu Mare.

Simtel Team (SMTL) a încheiat un contract în valoare de 66,54 milioane lei (fără TVA) cu un beneficiar confidențial neafiliat care activează în industria metalurgică. Obiectul înțelegerii îl constituie proiectarea, ingineria, achiziția, execuția și punerea în funcțiune a unei centrale electrice fotovoltaice situată în județul Călărași.

Urmărește-ne și pe Google News

Durata contractului este de 5 luni de la data semnării. Pentru a pune în context această înțelegere, compania a raportat pentru primul trimestru venituri din exploatare consolidate de 45,92 milioane lei, iar pe întreg anul trecut a avut o cifră de afaceri netă de 290,59 milioane lei și un rezultat net de 27,65 milioane lei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
GRAFIC Acțiunile Hidroelectrica au adus un randament de 40% într-un an. „Eram la BNR. Când am văzut după 2-3 minute că sunt 121 milioane de lei, mă uitam: nu văd eu bine?! Nu-mi venea să cred...” CITEȘTE ȘI GRAFIC Acțiunile Hidroelectrica au adus un randament de 40% într-un an. „Eram la BNR. Când am văzut după 2-3 minute că sunt 121 milioane de lei, mă uitam: nu văd eu bine?! Nu-mi venea să cred...”

În luna aprilie, Simtel anunțase că, în asociere cu o altă companie, care nu este parte afiliată a acesteia și împreună cu care deține o participare de 50% la beneficii și pierderi în cadrul asocierii, a semnat, cu un producător de energie electrică un contract cu o valoare totală de 19,26 milioane euro (fără TVA).

Obiectul acestul contract îl reprezintă proiectarea, soluțiile de inginerie, achiziția, execuția, punerea în funcțiune, operarea tehnică și mentenanța pentru o centrală electrică fotovoltaică situată în Satu Mare, având o capacitate estimată de aproximativ 27 MWp. Contractul cu o durată de 47 de luni va implica toate aspectele legate de proiectarea și construcția centralei, precum și asigurarea funcționării sale optime pe termen lung.

 „Hidroelectrica Norvegiei” își ajustează planurile de construcție a centralelor eoliene și solare CITEȘTE ȘI „Hidroelectrica Norvegiei” își ajustează planurile de construcție a centralelor eoliene și solare

De asemenea, compania a mai anunțat la finele lunii martie investitorii de pe bursă cu privire la obținerea unei finanțări nerambursabile, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cuantum de aproximativ 60,6 milioane lei (aproximativ 12 milioane de euro; valoare fără TVA) pentru construirea centralei electrice fotovoltaice de la Giurgiu, proiect anunțat la începutul acestei luni. Restul finanțării necesare va fi asigurată de companie din fonduri proprii și finanțare bancară.

Centrala electrică fotovoltaică de la Giurgiu va avea o capacitate instalată planificată de 52 MWp DC (putere maxima la nivelul panourilor). Terenul pe care va fi construită centrala este deținut de companie, proiectul având obținute deja toate autorizațiile necesare pentru a demara implementarea – documentația tehnică, Avizul Tehnic de Racordare, autorizația de construire. Compania estimează că proiectul va fi finalizat în T4 2024 – T1 2025.

Un ETF care oferă expunere pe titlurile de stat românești este listat pe bursa din Croația CITEȘTE ȘI Un ETF care oferă expunere pe titlurile de stat românești este listat pe bursa din Croația

Simtel Team, companie în care fondatorii Iulian Nedea, Radu Vilău și Sergiu Bazarciuc păstrează fiecare participații cu puțin peste reperul de 23% din titluri, s-a listat în vara anului 2021 la cota pieței AeRO a Bursei de Valori București, de unde urmează să fie promovată la cota pieței reglementate la jumătatea lunii viitoare.

La ultimul preț de închidere de pe piață, de 52,20 lei/acțiune al titlurilor sale, Simtel Team – care la 31 martie concetra active la nivel de grup de 179,83 milioane lei – are o capitalizare bursieră de 411,74 milioane lei (82,79 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
simtel team
bvb
bursa