Platforma ROCA, creată - cum a anunțat în premieră Profit.ro - pentru restructurarea și dezvoltarea companiilor aflate în dificultate, vrea să devină fond de investiții, să emită obligațiuni convertibile în acțiuni în valoare de până la 10 milioane de euro și să efectueze o majorare de capital de 15-20 de milioane de euro, destinată în special acționarilor noi, ca pași intermediari pentru listarea pe piața principală a BVB, în 2023.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
“Direcția este să ne transformăm din holding în fond de investiții. Ca un prim pas ne vom înregistra la ASF ca manager de fond de investiții, în acest an, iar ulterior ROCA va deveni fond de investiții alternativ. Este o etapă de evoluție, ca pas intermediar pe drumul nostru către piața de capital, în 2023, pe piața principală”, a declarat pentru Profit.ro Rudi Vizental, CEO și cofondator ROCA Investments.
Majorarea de capital este programată pentru prima parte a anului viitor.
Fondurile atrase din obligațiuni și majorarea capitalului vor finanța viitoarele investiții vizate de ROCA.
CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioaseTotodată, Vizental nu exclude listarea la bursă a unora dintre firmele din portofoliu.
Pe lângă cele 4 achiziții directe, vor fi anunțate și două preluări realizate de companii din portofoliul ROCA.
Una dintre companiile holdingului plănuiește și extinderea în afara României.
CITEȘTE ȘI Altex, investiții de 15 milioane de euro, ȋn 2021, pentru consolidarea poziției de lider al pieței de retailROCA face parte din grupul Impetum. Anul trecut, ROCA a ajuns la o evaluare a portofoliului de 42 milioane euro, aproape dublu față de nivelul de 22,3 milioane euro de la finalul anului 2019.
Printre acționarii ROCA Investments se numără Andrei Cionca (președintele CITR, principalul jucător pe piața insolvențelor), grupul Dedeman și Dan Șucu, fondatorul Mobexpert.