Holde Agri Invest, un holding anunțat în premieră de Profit.ro și care i-a atras recent în acționariat pe Sascha Dragic, proprietarul Superbet, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, Cornel Popa, partener fondator al casei de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații și fondatorii firmei 7Card, cu ținta de a deveni principal jucător în agricultură, semnează o nouă tranzacție, cumpărând firma Capriciu de Licuriciu Farm, un business de 15 ani al familiei Teodosiu.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Firma, cu punct de lucru în sat Licuriciu, județul Teleorman, a avut în 2018 o cifră de afaceri de 21.330 lei și o pierdere de 54.075 lei, fiind controlată, cu câte 50% din titluri, de Flavia și Flavius Teodosiu.
În spațiul public, Flavia Teodosiu este prezentată ca una dintre puținele „doamne de fier“ ale avocaturii românești, membru fondator al casei de avocatură Popoviciu și Asociații, avocat, printre altele, și al fostului lider PSD Liviu Dragnea.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În urma tranzacției, Holde Agri Invest are deja, direct, un pachet de 30% din acțiuni, alte 3,34% din titluri fiind ale firmei Inter Muntenia, reprezentată de Liviu Zăgan, CEO al Holde Agri. Potrivit reprezentanților Holde, întreaga tranzacție transferă însă integral pachetul de acțiuni al acestei firme către Holde Agri.
Holde Agri Invest, lansată de un grup de tineri cu experiență într-un proiect similar și intrată sub umbrela Certinvest, vizează să ajungă la exploatații agregate de peste 25.000 de hectare și randamente cu 2 cifre.
Astfel, compania din domeniul agricol vizează să ajungă la exploatații agregate de peste 25.000 de hectare în regim multi-modul, cu ferme de câte 2.000-3.000 de hectare. Lansată de un grup de tineri cu experiență într-un proiect similar, societatea a atras în acționariat încă dinaintea listării peste 20 de antreprenori și profesioniști ai pieței financiare. Consultant olandez în agricultură, utilaje de ultimă oră, silozuri pentru optimizarea vânzărilor și profit net anual de 16,8 milioane lei până în 2030 sunt argumentele cu care fondatorii vin în fața investitorilor de portofoliu. Promovează proiectul ca unul destinat investitorilor de retail care caută active tangibile. „Ai teren, ai fermă, ai utilaje, ai recoltă.”
CITEȘTE ȘI Transgaz nu va mai fi singura companie care va emite facturi pe piața de echilibrare. Facturare lunară și nu trimestrială CITEȘTE ȘI Mesaj de la BVB: directorul Adrian Tănase - bursa nu trebuie să fie un experiment, ci chiar principala destinație a economiilor românilor. Cum să investești la bursă ca om de rândPână la investitorii de portofoliu, societatea s-a deschis către o serie de antreprenori cunoscuți în lumea de business românească și care au arătat interes pentru acest tip de plasament după ce au fost contactați în baza relațiilor financiare preexistente cu Certinvest. Cei mai mari investitori vor fi Iulian Cârciumaru și Andrei Crețu, fondatorii companiei 7card și care, prin Vertical Seven Group, au acumulat o deținere de 25,03% din acțiunile Holde Agri încă dinainte de plasamentul privat.
Banii vor fi folosiți pentru achiziția de terenuri agricole, de facilități logistice în domeniu și de utilaje. Compania a operat în anul-pilot 2019 o fermă de 2.800 de hectare de lângă Roșiorii de Vede, județul Teleorman, achiziționată de la un antreprenor spaniol, pentru care a majorat suprafața la 3.500 de hectare într-o achiziție din această toamnă, când Holde Agri a inclus în portofoliul său și un siloz în aceeași locație.
Pentru anul 2020 deja Holde Agri are alocate suma de 2,9 milioane euro pentru achiziția Fermei Holde#2 și 6,5 milioane euro pentru Ferma Holde#3. Suprafața cultivată ar urma să ajungă la 10.000 hectare încă de anul viitor fiind baza de plecare pentru un plan de afaceri care vizează obținerea unui profit net de 4,7 milioane lei în 2023 și 5,7 milioane lei în 2027.
Este planul de business care a atras atenția în piață. O participație încă și mai mare decât cea de 8,00% a Certinvest Management Solutions, respectiv de 8,58% din titlurile Holde Agri, o are firma Anlero Invest din Pitești, deținută de soții Valentin și Andreea Vișoiu, care dețin pachetul de control de la Conarg din Argeș. Cristian Ludovic Pop, fondatorul Animax, cu o participație de 6,02% înaintea plasamentului privat, este, de asemenea, unul dintre cei mai mari acționari.
Firma are centrul principal în București, capitala fiind bine conectată cu zonele din sudul țării, unde Holde Agri vizează achiziția de noi ferme, respectiv județele Teleorman, Ialomița și Călărași. Utilizarea acelorași utilaje pentru mai multe exploatații, printr-un transport facil al acestora de la o fermă la alta va permite ameliorarea costurilor medii la hectar, conform planului de business.
La întocmirea acestuia, Zăgan a lucrat împreună cu alte 3 persoane care fac parte din nucleul dur al echipei. Este vorba despre Matei Georgescu, director de dezvoltare și deținător a unui pachet echivalent cu 0,50% din acțiunile Holde, despre Alexandru Covrig care este director financiar și acționar cu 0,17% din titluri, acesta având experiență de membru în Consiliul Executiv al Vel Pitar, cel mai mare producător de morărt și panificație.
Finalmente, Robert Maxim este președintele Consiliului de Administrație, cu 20 de ani de experiență în consultanță, inclusiv la KPMG și Citibank România. Cu 8,99% din acțiuni, el este al 2-lea acționar ca mărime după fondatorii 7Card.
CITEȘTE ȘI Mecanismul de întrerupere a volatilității de la BVB, declanșat în premieră de un ordin de vânzare mare la SIF Banat-Crișana. Cum a arătat licitația-fulger de 3 minuteNu este singurul din acționariat cu experiență relevantă în consultanță. Compania a cooptat-o pe Daniela Nemoianu, fost consultant la KPMG, cu o deținere de 5,99% din titluri, pe Alexandru Leonard Leca, cu experiență de director comercial la A&D Pharma și Țiriac Holding, cu o participație de 3,0% din capitalul social și pe fostul secretar de stat de la Ministerul Finanțelor Publice Dan Manolescu, în prezent președinte al Camerei Consultanților Fiscali, care are 1,00% din acțiuni.
Irina Anghel-Enescu de pe segmentul private equity are cu puțin sub acest reper. Cu ea vine, având o participație similară, și asociatul acesteia la firma Homefresh care livrează mâncare la domiciliu, Marian Șeitan. Acesta este și fondator al firmei de marketing direct Hit Mail.
Angelica Ropotan, care-și leagă numele de distribuitorul de materiale de construcții Arabesque, este un alt nume sonor, care a intrat în acționariatul Holde cu o deținere de 2,14% din acțiuni.