Fost oficial american: "Doar 70 de zile până la debutul crizei financiare. Este calmul dinaintea unei furtuni gigantice"

Fost oficial american: "Doar 70 de zile până la debutul crizei financiare. Este calmul dinaintea unei furtuni gigantice"

Sursa foto: Raissa Nugumanova / dreamstime.com

scris 13 iun 2017

În numai câteva săptămâni, disfuncționalitățile de la Washington vor împiedica o ridicare a plafonului îndatorării pentru SUA, iar aceasta va antrena panică în piață, spune David Stockman, fost oficial în Administrația Reagan, care anticipează o furtună financiară „gigantică și înspăimântătoare”. El anticipează o scădere cu cel puțin 25% a bursei de la nivelurile actuale. „Guvernul va intra în criză, înainte ca piața să-și dea seama ce se întâmplă.”

Avertismentul său este în linie cu alte anticipări sumbre, prezentate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Doar 70 de zile până la debutul crizei financiare. Aceasta este anticiparea lui David Stockman, fondator la Heartland Industrial Partners și care, în timpul mandatului prezidențial al lui Ronald Reagan, a ocupat funcția de director al Office of Management and Budget (OMB).

Argumentul său este că recentele fricțiuni dintre Administrația Donald Trump și reprezentanți ai establishment-ului arată un Washington disfuncțional și că țara este neguvernabilă.

„Nu știu ce fumează cei de pe Wall Street. Ar trebui să iasă din cazinou, cât timp mai este sigur”, a declarat Stockman într-o intervenție pentru postul de televiziune CNBC. Dacă Senatul s-a implicat într-o isterie „RussiaGate”, scandal pentru care nu este nicio bază și nicio dovadă, aceasta arată blocajul la nivelul politic. Nu mai poate fi vorba despre reforme fiscale, proiecte de infrastructură și stimuli. Din august-septembrie, autoritățile americane vor funcționa pe avarie, Congresul nefiind în măsură să ridice plafonul de îndatorare al țării.

Miliardarul american Jim Rogers: vine cea mai mare criză economică. Vor fi țări în faliment, bănci, spitale și universități închise CITEȘTE ȘI Miliardarul american Jim Rogers: vine cea mai mare criză economică. Vor fi țări în faliment, bănci, spitale și universități închise

Când vor vedea că nu avem guvern și nici plan fiscal, iar banca centrală este dezbinată, fragmentată, investitorii vor vinde „speriați de moarte”, a avertizat Stockman, a cărui carte "Marea deformare. Coruperea capitalismului în America" ("Great Deformation. The Corruption of Capitalism in America") a primit calificativul best-seller din partea publicației New York Times.

Dezmembrarea democrației americane și o gigantică furtună pe burse

În opinia sa, generalul Michael Flynn a fost înlăturat complet nevinovat de la Casa Albă; ceea ce a făcut el, păstrând contacte cu autoritățile din Rusia, nu este cu nimic diferit de ce a făcut secretarul de stat Henry Kissinger în anul 1968 sau ce făcea președintele Ronald Reagan. Mutarea arată, însă, determinarea sistemului de a-l înlătura pe Trump, în ceea ce reprezintă un „breakdown” al democrației americane.

„Este unul dintre cele mai periculoase climate ale bursei în care am fost vreodată. Este calmul dinaintea unei furtuni gigantice și înspăimântoare", a declarat Stockman.

Nu este, cu adevărat, nicio bază pentru a cumpăra acum acțiuni

Are experiența să spună asta. În carieră a ocupat poziții importante la companii financiare renumite de pe Wall Street, cum ar fi Salomon Brothers și Blackstone Group. Acum vede că acțiunile de pe bursa de la New York sunt tranzacționate la niveluri de 25 de ori câștigurile, după 100 de luni de trend crescător, fără Dow Jones Average Industrial în contextul materializării unui trend descendent, Stockman a răspuns că anticipează un nivel de 16.000 de puncte sau chiar mai jos, ceea ce ar însemna o depreciere medie a acțiunilor cu cel puțin 25% față de cotațiile actuale.

El spune că, acum, bursa se află într-un balon speculativ susținut de cumpărările realizate de mașini. „Nu este nimic rațional în această piață.”

Câteva săptămâni până la „furtuna de foc”

Nu ar mai fi mult până la trezirea investitorilor. Trezoreria mai are doar 150 de miliarde dolari în cash, acestea urmând să se termine până în august, când statul federal va fi în imposibilitatea de a se mai îndatora, urmare a lipsei unei decizii în Congres privind majorarea plafonului de îndatorare.

Aceasta ar însemna că mai sunt numai câteva săptămâni până când se va isca „furtuna de foc”. Cu un războinic rănit în Biroul Oval de la Casa Albă, „Guvernul va intra în criză înainte ca piața să-și dea seama ce se întâmplă”, a conchis Stockman.

viewscnt
Afla mai multe despre
david stockman
bursa
criza
faliment
sua. rusia
datorii