Magnatul american Paul Singer se pregătește pentru "dezlănțuirea iadului" pe burse

Magnatul american Paul Singer se pregătește pentru "dezlănțuirea iadului" pe burse
scris 27 mai 2017

Miliardarul american Paul Singer, cunoscut și ca “vulturul” de pe Wall Street, vede un viitor sumbru pentru piețele de capital și se pregătește pentru “dezlănțuirea iadului”, informează MarketWatch și Business Insider.

Elliot Management, fondul de investiții al lui Singer, a strâns peste 5 miliarde de dolari joi, în circa 24 de ore, bani care urmează să fie folosiți pentru oprtunități de investiții ce vor apărea atunci când piața se va confrunta cu probleme și încrederea investitorilor va scădea, notează Reuters.

Singer consideră că dacă președintele american Donald Trump nu își va respecta agenda menită să încurajeze creștere economică, care include tăieri de taxe, dereglementare și cheluieli mai mari, economia americană ar putea intra în recesiune.

Urmărește-ne și pe Google News

“Deși punerea în practică a agendei lui Trump întârzie, piețele încă anticipează că o parte semnificativă va fi implementată, mai devreme sau mai târziu”, spune Singer, într-o scrisoare adresată investitorilor.

În cazul în care planurile anunțate de Trump nu se vor materializa “impactul așteptat asupra dolarului și piețelor de capital este unul negativ”, potrivit acestuia.

“Având în vedere gândirea de turmă și hotărârea factorilor de decizie să facă <orice este necesar> pentru a preveni următoarea prăbușire, credem că  magia levitării acțiunilor și obligațiunilor și volatilitatea scăzută vor exista până în momentul când vraja se va rupe. Atunci iadul se va dezlănțui, un scenariu lamentabil care va oferi și unele oportunități. Singura cale de a profita de acele oprtunități este să ai acces rapid la capital”, adaugă Singer.

Manchester Securities Corp și Beresford Energy Corporation, companii prin intermediul cărora grupul Elliott Management al miliardarului american Paul Singer concentra la începutul anului circa 21% din acțiunile Fondului Proprietatea a rămas cu o participație de sub 20% la FP, după ce în ultimele luni au vândut, etapizat, pachete de acțiuni, la bursa din Londra.

Magnatul american s-a arătat în mai multe rânduri pesimist față de sustenabilitatea actualului trend crescător al burselor lumii și în mai multe rânduri el și-a exprimat părerea că o nouă criză financiară este la orizont, criticând, totodată, politicile monetare prea laxe.

viewscnt
Afla mai multe despre
singer
elliot management
burse
recesiune
iad
fondul proprietatea