Fidelis - Subscrieri de aproape 20 milioane euro în prima zi a ofertei de titluri de stat pentru populație

Fidelis - Subscrieri de aproape 20 milioane euro în prima zi a ofertei de titluri de stat pentru populație

Sursa foto: Wavebreakmedia Ltd | dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 iun 2024

Promovate la dobânzi similare cu ediția precedentă, obligațiunile guvernamentale din programul Fidelis au la debut o distribuție echilibrată între monede.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În sistemul Bursei de Valori București, în prima zi a ofertei de titluri de stat pentru populație s-au cumulat peste 1.000 de ordine cu opțiuni pentru achiziția unor instrumente financiare puse în vânzare de Ministerul Finanțelor Publice în echivalent 19,41 milioane euro.

Distribuția a mers ușor către titlurile denominate în moneda unică europeană, care au reprezentat 55,84% din totalul subscrierilor. Cele mai mari plasamente, de 5,67 milioane euro, s-au adunat pentru titlurile de stat denominate în euro și scadente anul viitor (R2507AE) ce au o dobândă de 4,00%. Prin contrast, emisiunea în euro cu maturitate în iulie 2029 (R2907AE) și având un cupon de 5,00% a cumulat subscrieri ceva mai mici de 5,17 milioane euro.

VIDEO Profit Piața de Capital.forum - Ediția a IV-a. Președintele AAF: Poza pieței fondurilor de invstiții este foarte bună, sper să atingem borna de un milion de investitori cât mai curând CITEȘTE ȘI VIDEO Profit Piața de Capital.forum - Ediția a IV-a. Președintele AAF: Poza pieței fondurilor de invstiții este foarte bună, sper să atingem borna de un milion de investitori cât mai curând

La titlurile în lei, pentru emisiunea cu scadența la 1 an și care poartă o dobândă de 6,00% (R2507A) s-au cumulat subscrieri în valoare de 19,70 milioane lei (3,96 milioane euro), în timp ce pentru titlurile cu maturitate similară dar care adaugă criteriul nefinanciar al donării de sânge (R2507B) interesul a fost de 5 ori și jumătate mai mic, în pofida dobânzii bonificate de 7,00%, respectiv plasamente de 3,56 milioane lei (aproximativ 715.000 de euro).

Volumul ordinelor a fost echivalent cu 19,40 milioane lei (3,90 milioane euro) pentru emisiunea cu maturitate în iulie 2027 (R2707A) și care poartă un cupon al dobânzii de 6,85%. Ediția-record în programul Fidelis a fost cea din luna aprilie a acestui an, cât volumul celor 5 emisiuni s-a ridicat la echivalentul a 638 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
titluri de stat
bursa
bvb
dobanzi
mfp
fidelis