Contractele din Olanda aduc o creștere de 10 ori a profitului net semestrial al Șantierului Naval Orșova

Contractele din Olanda aduc o creștere de 10 ori a profitului net semestrial al Șantierului Naval Orșova
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 aug 2024

Șantierul Naval Orșova, societate care și-a schimbat recent acționarul majoritar, raportează după primele 6 luni ale anului o majorare cu aproape un sfert a afacerilor și o explozie la nivelul profitabilității.

Șantierul Naval Orșova (SNO) raportează pentru primul semestru o creștere cu 24,44% a veniturilor totale operaționale, la 55,03 milioane lei, de la 44,22 milioane lei în exercițiul financiar precedent. Vânzările sporite sunt realizate în contextul unor contracte semnate în nordul Europei, în primul rând cu firma olandeză Rensen-Driessen Shipbuilding, raportate constant pe bursă în ultimele trimestre.

Urmărește-ne și pe Google News

Cheltuielile totale operaționale s-au ridicat la 49,19 milioane lei, fiind cu 12,18% mai mari decât cele de 43,85 milioane lei de la S1 2023. Acesta este contextul în care compania a obținut un rezultat net 5,01 milioane lei, de aproape 10 ori mai mare decât cel de aproximativ 506.000 de lei din primele 6 luni ale anului precedent. Pe întreg anul 2023, Șantierul Naval Orșova a afișat un profit net de 2,70 milioane lei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
JT Grup Oil ajunge la cota bursei ca o companie cu o capitalizare de 25 milioane euro CITEȘTE ȘI JT Grup Oil ajunge la cota bursei ca o companie cu o capitalizare de 25 milioane euro

La data de 30 iunie, activele totale ale companiei erau de 103,56 milioane lei, fiind cu 3,77% mai mari decât cele de 99,80 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale au fost reduse cu 7,73%, la 16,95 milioane lei, de la 18,37 milioane lei.

Compania și-a schimbat recent acționarul majoritar, care înainte era Transilvania Investments Alliance (TRANSI). În urma unor tranzacții de pe bursă, dar și a unei oferte publice de preluare obligatorii, Sea Container Services și Longshield Investment Group (SIF4) au participații de câte 47,06% din titluri, așa cum acestea sunt înregistrate pe data de 30 iunie 2024.

La ultima cotație de închidere de la Bursa de Valori București, de 6,6000 lei/acțiune, valoarea companiei se ridică la 75,39 milioane lei (15,15 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
santierul naval orsova
transilvania investments
bvb
bursa
longshield investments