Aurul a urcat la maximul ultimelor peste 2 luni pe fondul tensiunilor geopolitice, care intimidează investitorii. Acțiunie, inclusiv cele europene, sunt în declin

Aurul a urcat la maximul ultimelor peste 2 luni pe fondul tensiunilor geopolitice, care intimidează investitorii. Acțiunie, inclusiv cele europene, sunt în declin
scris 10 aug 2017

Cotațiile aurului au urcat la maximul ultimelor peste două luni, continuând avansul din ședința de miercuri, cel mai rapid de la jumătatea lunii mai. Aurul este considerat un activ de refugiu, iar tensiunile din SUA și Coreea de Nord temperează apetitul pentru risc al investitorilor, potrivit MarketWatch.

“Aversiunea la risc este subiectul ședinței de joi, în condițiile în care tensiunile geopolitice cresc, iar investitorii caută acoperire în activele de refugiu tradiționale”, spune Craig Erlam, analist senior la Oanda.

Urmărește-ne și pe Google News

Totodată, pe fondul tensiunilor dintre SUA și Coreea de Nord, indicii bursieri au deschis ședința de joi în declin, după două ședințe consecutive de scăderi. Indicele S&P 500 este în coborâre cu aproape 1%.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Și în Europa, indicele reprezentativ Stoxx Europe 600 are un declin similar, de circa 1%, toate sectoarele fiind în declin.

”Traderii au nevoie de nervi de oțel ca să cumpere acum pe burse, având în vedere tensiunile dintre SUA și Coreea de Nord”, afirmă David Madden, analist la CMC Markets UK.

EXCLUSIV Acțiunile listate la Sibex se dau greu duse la BVB CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Acțiunile listate la Sibex se dau greu duse la BVB

Cotațiile aurului sunt la maximul înregistrat de la începutul lunii iunie, după ce au crescut puternic și în ședința de ieri.  Aurul spot se tranzacționează pentru aproape 1.285 dolari pe uncie, iar contractele futures cu livrare în decembrie la circa 1.291 dolari pe uncie.

Cotațiile argintului cresc și ele puternic, fiind, de asemenea, la un nivel care nu a mai fost atins în ultimele aproximativ 2 luni.

Regimul nord-coreean a anunțat că va elabora un plan pentru lansarea unui atac cu rachete în apropierea insulei americane american Guam, ca răspuns la amenințările lansate în urmă cu două zile de către președintele Donald Trump, decizia finală privind lansarea rachetelor urmând să aparțină liderului nord-coreean Kim Jong Un. Trump a declarat anterior că va răspunde cu “foc și furie” oricărei amenințări de partea Coreei de Nord.

Recent, Organizația Națiunilor Unite a decis să înăsprească sancțiunile impuse Coreei de Nord, ca ripostă pentru programele balistice și nucleare, adoptând o rezoluție în acest sens, propusă de SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
aur
cotatii
bursa
sua
coreea de nord
tensiuni
investitori