JT Grup Oil ajunge la cota bursei ca o companie cu o capitalizare de 25 milioane euro

JT Grup Oil ajunge la cota bursei ca o companie cu o capitalizare de 25 milioane euro

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 aug 2024

Titlurile companiei JT Grup Oil, care va opera de anul viitor un terminal petrolier în Portul Constanța, au intrat la tranzacționare pe bursă la un preț inferior celui din oferta publică închisă în iunie.

Piața AeRO a Bursei de Valori București a primit la cota sa acțiunile JT Grup Oil (JTG), companie care la jumătatea lunii a plasat acțiuni proprii de 19,91 milioane lei către un număr de peste 2.000 de investitori.

Urmărește-ne și pe Google News

În condițiile unor volume depășind 600.000 de lei, titlurile societății se tranzacționează în jurul orelor prânzului, , la prețul de 4,5000 lei/acțiune. Deși terminalele brokerilor indică un declin de 30,77% al acestui simbol, raportat la prețul de 6,5000 lei/acțiune, realitatea este că nu mai puțin de 97,97% din totalul titlurilor au fost subscrise la prețul de 5,4600 lei/acțiune, care a fost, de facto, prețul ofertei. Față de acest reper, declinul este de 17,58%.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Majoritarul Horia Cardoș vinde 6% din acțiunile Agroland cu intenția declarată de a îmbunătăți lichiditatea acestui simbol CITEȘTE ȘI Majoritarul Horia Cardoș vinde 6% din acțiunile Agroland cu intenția declarată de a îmbunătăți lichiditatea acestui simbol

La cotația de debut, capitalizarea de piață a societății s-ar ridica la 128,84 milioane lei (25,89 milioane euro). La acest nivel indicatorul P/E ce raportează prețul de piață la câștigul companiei ar fi de 22,5 având ca referință profitul net de 5,73 milioane lei obținut în 2023. P/E viitor ar fi de 11, dacă avem ca reper rezultatul net bugetat pentru anul în curs la 11,75 milioane lei.

Compania își leagă povestea de creștere de un terminal petrolier la Marea Neagră aflat în construcție și care ar urma să fie operațional în ianuarie-februarie 2025, capacitatea proiectată fiind de 31.500 de tone, cu un nivel al preluărilor din navele petroliere de 1.000 de tone pe oră.

viewscnt
Afla mai multe despre
jt grup oil
bvb
bursa