De săptămâna viitoare începe perioada de exercitare a drepturilor de preferință pentru majorarea de capital social în care grupul TeraPlast vizează emiterea a până la 222,20 milioane acțiuni noi. Operațiunea de piață se poate ridica la aproape 20 milioane euro.
TeraPlast Bistrița (TRP) a obținut de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) avizul pentru operațiunea de piață prin care producătorul de materiale de construcții solicită bani de la acționari. lunea viitoare, pe 12 august începe perioada de exercitare pentru drepturile de preferință încărcate în portofoliile acționarilor pe data de 17 iulie.
Prețul maxim la care se va putea cota este de 0,4500 lei/acțiune, unul cu 10,53% sub închiderea de ieri de la BVB, de 0,5030 leiacțiune a titlurilor TeraPlast. Preferința pentru acționari ar fi chai mai jos dacă avem în vedere un reper mai larg de tranzacționare al acțiunilor companiei. Astfel, dacă avem în vedere media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), care este situată la 0,5480 lei/acțiune, operațiunea de majorare de capital cu aport în numerar este promovată la un preț maxim care este cu 17,88% față de acest indicator.
CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Ajuns într-un impas cu privire la soluția tehnologică, proiectul Contrapărții Centrale are nevoie de o actualizare și merge în AGA de la BVBPrima etapă va fi cea a exercitării drepturilor de preferință aferente acțiunilor nou-emise se va derula până pe data de 10 septembrie, ultima zi în care se vor mai înregistra ordine de subscriere pentru achiziția de acțiuni.
Acțiunile noi rămase nesubscrise în cadrul perioadei de preferință vor fi oferite spre subscriere în cadrul unui plasament privat, în baza unei sau mai multor excepții de la obligația de publicare a unui prospect de ofertă publică. Plasamentul privat se va desfășura pe o perioadă de maxim 4 zile lucrătoare de la închiderea perioadei de preferință, însă acesta poate fi închis anticipat în baza unei decizii a Consiliului de Administrație.
Acțiunile noi care nu vor fi subscrise sau nu vor fi subscrise în mod valid în cadrul perioadei de preferință și, respectiv, în cadrul plasamentului privat până la numărul maxim aprobat prin Hotararea AGEA, de 222,20 milioane acțiuni noi, vor fi anulate prin decizia Consiliului de Administrație prin care se constată rezultatele finale ale majorării capitalului social.
Ulterior, prețul final de emisiune pentru o acțiune nou-emisă subscrisă în cadrul exercitării drepturilor de preferință va fi anunțat după expirarea perioadei de preferință și va fi egal cu sau mai mic decat prețul de ofertă a unei acțiuni nou-emise în cadrul plasamentului privat. Prețul final pentru acționarii îndreptățiți va fi aprobat prin decizie a Consiliului de Administrație.
CITEȘTE ȘI Fondul de pensii de la Pilonul II al Allianz – plasamente de sute de milioane de euro în piețele externe. Investiții în companii din industria semi-conductorilor și în inteligența artificialăÎn cazul în care prețul final pentru acționarii îndreptățiți va fi mai mic decât pretul maxim, persoanelor care au subscris în cadrul perioadei de preferință în mod valid le vor fi restituite sumele reprezentând diferența dintre prețul maxim și prețul final pentru acționarii îndreptățiți în termenul prevăzut de reglementările aplicabile.
Prețul de emisiune pentru acțiunile nou-emise rămase nesubscrise în cadrul perioadei de preferință și care vor fi oferite spre vânzare în cadrul plasamentului privat va fi determinat ca urmare a unui proces de bookbuilding, în funcție de interesul investitorilor cărora le va fi adresat plasamentul privat și va fi aprobat prin decizia Consiliul de Administrație.
CITEȘTE ȘI Compania care deține marca Allview va livra centrale fotovoltaice pentru Autoliv RomâniaDiferența dintre prețul final pentru acționarii îndreptățiți, respectiv dintre prețul în plasament privat, dacă este cazul, și valoarea nominală a unei acțiuni noi va fi considerată primă de emisiune.
În cazul unei subscrieri integrale și la prețul maxim al acțiunilor nou-emise puse în vânzare de TeraPlast, operațiunea de piață s-ar putea ridica la 99,09 milioane lei (19,91 milioane euro).