Acțiunile OMV Petrom și Fondul Proprietatea salvează parțial lichiditatea de la BVB

Acțiunile OMV Petrom și Fondul Proprietatea salvează parțial lichiditatea de la BVB

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 30 iul 2024

După o sesiune cu activitate de tranzacționare modestă, volumele au urcat doar marginal la BVB.

Ziua a fost mixtă la nivel internațional, cu aprecieri ușoare ale burselor europene contientale și un recul consistent la New York pentru indicele de tehnologie Nasdaq. Este o indecizie care transferat și la BVB, unde investitorii nu au avut capacitatea de a cataliza ordinele care să miște piața.

Urmărește-ne și pe Google News

Pe fondul unui rulaj de 39,68 milioane lei (7,97 milioane euro) al pieței de acțiuni, aceasta a reușit doar un avans modest, așa cum este surprins de tabloul indicilor: +0,13% pentru indicele compozit BET-XT, +0,43% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 60.631,82 de puncte, +0,05% pentru indicele energetic BET-NG și +0,11% pentru indicele reprezentativ BET, care la nivelul de 18.534,74 de puncte este susținut de media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acțiunile OMV Petrom și Fondul Proprietatea salvează parțial lichiditatea de la BVB

Cele mai mari tranzacții, de 12,42 milioane lei, s-au înregistrat pe titlurile OMV Petrom (SNP), care au staționat la prețul de 0,7900 lei/acțiune care conferă celei mai mari companii petroliere românești o capitalizare bursieră de 49,22 miliarde lei (9,89 miliarde euro).

Libra Internet Bank - cadou din vacanța de vară, cu dividende din profitul-record CITEȘTE ȘI Libra Internet Bank - cadou din vacanța de vară, cu dividende din profitul-record

Acestea au fost urmate, cu schimburi însumând 7,43 milioane lei, de titlurile Fondul Proprietatea (FP), ce au crescut cu 1,96%, până la prețul de 0,4170 lei/acțiune. Acestea sunt susținute de perspectiva unei oferte publice de răscumpărare ce ar urma să fie derulată pentru un număr de până la 350,00 milioane de acțiuni proprii și pentru care emitentul a depus documentația aferentă la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Transferuri cu puțin peste reperul de 4,50 milioane lei s-au mai realizat pe 2 simboluri care au avut evoluții divergente: -0,80%, până la prețul de 124,00 lei/acțiune, pentru titlurile Hidroelectrica (H2O) și +0,18%, până la prețul de 28,55 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV).

În rest, pragul unor volume echivalente cu 1 milion de lei s-au mai aflat 3 acțiuni cu mișcări după cum urmează: -0,45%, până la prețul de 21,95 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Societe Generale (BRD), +0,63%, până la prețul de 16,10 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL) și +1,19%, până la prețul de 5,9400 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG).

 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
omv petrom
bvb
bursa
fondul proprietatea
romgaz
electrica
hidroelectrica