Toate băncile mari din Statele Unite au trescut testele de stres ale Rezervei Federale (Fed) și anunțat rapid creșteri mari ale dividendelor, relatează Bloomberg.
JPMorgan Chase, Citigroup și Bank of America sunt în fruntea instituțiilor financiare care au anunțat planuri de majorare a dividendelor și de răscumpărări de acțiuni peste așteptările analiștilor, după ce fiecare dintre ele a trecut testele anuale de stres pentru prima oară de când Fed a început să le verifice după criza financiară din 2008, scrie News.ro.
Acțiunile companiilor din sectorul financiar au crescut în urma informațiilor, cu excepția titlurilor Capital One Financial, care au coborât cu peste 2%, aceasta fiind singura instituție bancară care trebuie să obțină aprobare condiționată pentru a recompensa acionarii, din cauza deficiențelor materiale de planificare.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Evaluările Fed mai arată că autoritățile de reglementare ar putea avea spațiu de relaxare a reglementărilor, după ani de zile în care au obligat companiile să limiteze riscurile asumate și să întărească sistemele de control intern, condiții care au erodat veniturile și au alimentat costurile.
Sectorul financiar mizează că președintele Donald Trump va relaxa supravegherea prin numirea în board-ul Fed a unor persoane mai prietenoase afacerilor, înclinând balanța puterii de la autoritățile de reglementare la acționari.
JPMorgan, cea mai mare bancă americană, majorează dividendele trimestriale cu 12% și ar putea suplimenta programul de răscumpare de acțiuni pentru următoarele 12 luni cu circa 90% față de anul trecut, la 19,4 miliarde de dolari.
Citigroup intenționează să dubleze dividendele și ar putea răscumpăra acțiuni de până la 15,6 miliarde de dolari.
Bank of America a crescut dividendele cu 60% și va răscumpăra titluri de până la 12 miliarde de dolari.
Acțiunile celor trei bănci au crecut miercuri, la bursa din New York, cu peste 1,5%.
Alături de Wells Fargo și Morgan Stanley, băncile respective ar putea răscumpăra în total acțiuni în valorea de 64 de miliarde de dolari. Goldman Sachs nu a făcut încă un anunț în această privință.