Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Ioan Silaghi a fost numit membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere SIF Transilvania (Societatea de Investiții Financiare Transilvania), arată un raport transmis Bursei de Valori București (BVB).
”SIF Transilvania informează acționarii și investitorii că, în cadrul ședinței din data de 27 septembrie, Consiliul de Supraveghere, în conformitate cu prevederile art. 1537 din Legea nr. 31/1990, republicată în 2004, cu modificările și completările ulterioare, a procedat la numirea unui membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, în persoana lui Ovidiu Ioan Silaghi, de profesie inginer, domiciliat în Satu Mare. Pe ordinea de zi a următoarei ședințe a adunării generale ordinare a acționarilor se va include un punct referitor la alegerea unui membru al Consiliului de Supraveghere”, arată raportul.
Silaghi a fost ministru pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Comerț, Turism și Profesii Liberale în Guvernul Tăriceanu, din aprilie 2007 și până în decembrie 2008. La data de 7 mai 2012 a fost numit ministrul Transporturilor în Guvernul Victor Ponta, scrie News.ro.
CITEȘTE ȘI Oficial MApN: România a cheltuit peste 3 miliarde de lei pe războaiele din Afganistan și IrakÎn luna mai, după o urmărire penală de aproape cinci ani, DNA a închis dosarul de trafic de influență al fostului ministru PNL al Transporturilor, clasarea făcându-se pe motiv că ”fapta nu există”. Silaghi era acuzat că ar fi primit 200.000 de euro de la Nelu Iordache ca să nu îi rezilieze un contract cu Compania de Autostrăzi.
În plus, fostul ministru era acuzat că i-ar fi cerut lui Nelu Iordache să deschidă linii aeriene Blue Air între Satu Mare și orașe europene și s-ar fi angajat că intervine în schimb la Compania de Autostrăzi în așa fel încât plățile către compania deținută de Iordache, Romstrade, să nu aibă întârzieri.
SIF Transilvania (simbol bursier SIF3) deține și administrează un portofoliu investițional alcătuit din acțiuni, obligațiuni și alte instrumente financiare și are ca obiectiv administrarea investițiilor din portofoliu și identificarea de oportunități investiționale.
Potrivit prezentărilor de pe site-ul societății, portofoliul include pachete de acțiuni deținute la peste 100 de societăți, mai mult de jumătate din ele fiind listate la bursă. Principalele sectoare de activitate în care SIF Transilvania deține participații sunt turismul, sectorul financiar, industrie, sectorul energetic și sectorul imobiliar.
SIF Transilvania are o capitalizare de 458,7 milioane lei și este listată la BVB din noiembrie 1999.