Directorul VTB, a doua mare bancă din Rusia, se așteaptă la un profit record în 2024

Directorul VTB, a doua mare bancă din Rusia, se așteaptă la un profit record în 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2024

VTB, a doua mare bancă din Rusia, se așteaptă să înregistreze un profit record de aproape 500 de miliarde ruble (5,58 miliarde de dolari) în 2024, dar o decizie finală cu privire la plata dividendelor va fi luată de Banca Centrală a Rusiei, a declarat directorul general de la VTB, Andrei Kostin, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

VTB a înregistrat pierderi semnificative în 2022, pe măsură ce statele occidentale au impus ample sancțiuni sectorului financiar rusesc, din cauza invaziei din Ucraina. În schimb, în 2023, VTB, o bancă controlată de statul rus, a raportat un profit net record de 432,2 miliarde ruble (4,68 miliarde dolari), scrie Agerpres.

Unele bănci importante cer mai multor angajați să revină la birou timp de cinci zile pe săptămână CITEȘTE ȘI Unele bănci importante cer mai multor angajați să revină la birou timp de cinci zile pe săptămână

"Trebuie să punem deoparte aproximativ 1.000 de miliarde de ruble pentru a reface capitalul până la nivelul cerut", a declarat Andrei Kostin într-un interviu publicat luni de publicația Fontanka. "Suntem interesați să plătim dividende. Însă pentru asta avem nevoie de aprobarea Băncii Centrale, care monitorizează cu strictețe refacerea capitalului nostru", a adăugat Kostin. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vtb
banca
rusia