Autoritățile din Statele Unite au amendat Deutsche Bank și Credit Suisse, unele dintre cele mai mari bănci din Europa, cu amenzi totale de peste 12 miliarde de dolari pentru vânzarea creditelor toxice pe piața americană înainte de 2007, relatează Reuters.
Credit Suisse a fost de acord să plătească autorităților din SUA 2,48 miliarde de dolari pentru a rezolva cererile investitorilor care au fost duși în eroare în privința valorilor mobiliare garantate cu ipoteci vândute în perioada premergătoare crizei financiare din 2007-2008, scrie News.ro.
În cadrul acordului, banca elvențiană va aloca alte 2,8 miliarde de dolari în următorii cinci ani pentru a compensa impactul asupra consumatorilor, se arată într-un comunicat al băncii. Acordul va fi transmis spre aprobare consiliului de administrație al băncii.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
“Credit Suisse va înregistra un cost înainte de impozitare de aproximativ 2 miliarde de dolari în plus față de rezervele existente. Aceastpă măsură va fi inclusă în rezultatele aferente trimestrului IV 2016”, a precizat banca.
Suma finală pe care o va plăti banca elvețiană este în acord cu nivelul de 5-7 miliarde de dolari, pe care Departamentul Justiției din Statele Unite a solicitat-o la debutul negocierilor.
Decizia băncii elvețiene a venit după ce Deutsche Bank a convenit cu Departamentul Justiției din Statele Unite că va plăti 7,2 miliarde de dolari peste vânzarea și punerea în comun a titlurilor sale ipotecare toxice.
CITEȘTE ȘI Oana Taban, asociată MedLife la clinicile Dent Estet, a cumpărat un pachet din acțiunile listate de companie pe bursăÎn septembrie, Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, anunța că ar putea primi o amendă de până la 14 miliarde dolari de la Departamentul Justiției din Statele Unite într-un litigiu legat de creditele imobiliare toxice vândute înainte de criza suprime, din 2007-2008.
Grupul Deutsche Bank era acuzat, ca și alte mari grupuri financiare, că a vândut înainte de izbucnirea crizei financiare din 2007-2008 credite imobiliare împachetate în produse financiare complexe, botezate RMBS, către investitori, deși știa că erau toxice.
Banca americană Goldman Sachs a primit în aprilie o amendă de 5,06 miliarde dolari pentru fapte similare.