Coca-Cola oprește producția în Venezuela din cauza penuriei de zahăr

Coca-Cola oprește producția în Venezuela din cauza penuriei de zahăr
scris 21 mai 2016

Coca-Cola a anunțat că a decis să oprească producția la unitățile sale de îmbuteliere din Venezuela ca urmare a penuriei de zahăr generate de criza economică gravă traversată de țara latino-americană.

Potrivit Wall Street Journal, Coca-Cola va opri în următoarele zile producția de băuturi care conțin zahăr, după ce compania a fost informată de furnizorii săi că au rămas materie primă. Producția de băuturi fără zahăr nu va fi afectată, a precizat Coca-Cola, care a subliniat că nu intenționează să se retragă din Venezuela.

Urmărește-ne și pe Google News

Decizia Coca-Cola vine într-un moment în care economia Venezuelei se află pe marginea colapsului, în condițiile în care penuria de alimente și de energie electrică se agravează de la o zi la alta, iar inflația se apropie de 700%.

Directorul general al UniCredit ar putea demisiona săptămâna viitoare CITEȘTE ȘI Directorul general al UniCredit ar putea demisiona săptămâna viitoare

Luna trecută, Empresas Polar, cea mai mare companie alimentară din Venezuela, a oprit producția de bere, din cauza lipsei de orz din import.

Venezuela se învecinează cu Brazilia, cel mai mare producător și exportator mondial de zahăr din punct de vedere al volumului.

Săptămâna trecută au avut loc ciocniri violente între forțele de ordine și protestatarii care sprijină grupările care se opun regimului președintelui Nicolas Madura. Acesta a impus starea de urgență pe o perioadă de 60 de zile, acordând puteri suplimentare Poliției și armatei.

AB InBev, mai aproape de OK-ul Bruxelles-ului pentru preluarea SABMiller, după ce a renunțat la Peroni și Grolsch CITEȘTE ȘI AB InBev, mai aproape de OK-ul Bruxelles-ului pentru preluarea SABMiller, după ce a renunțat la Peroni și Grolsch

Însă analiști citați de Sky News susțin că starea de urgență este irelevantă pentru mulți locuitori ai Venezuelei, obligați să stea zilnic la cozi ore în șir pentru a cumpăra hrană și alte bunuri de primă necesitate. În plus, presa internațională a relatat mai multe cazuri de jefuire și distrugere a unor supermarketuri, în mai multe orașe ale țării.

Ca reacție la proteste, Maduro a lansat, potrivit propriilor declarații, cel mai mare exercițiu militar din istoria țării, care a inclus zboruri demonstrative de avioane militare de producție rusească. Televiziunea de stat de la Caracas a prezentat imagini cu tancuri și trupe terestre efectuând manevre.

Operațiunea, botezată Independența 2016 și la care au participat 520.000 de militari, constituie un semnal la adresa Statelor Unite, pe care Maduro le acuză că ar fi orchestrat actualul haos politic din țară.

Poliția a anulat o licitație de 26,5 mil. lei pentru echipamente antiglonț pentru că risca să încalce legea CITEȘTE ȘI Poliția a anulat o licitație de 26,5 mil. lei pentru echipamente antiglonț pentru că risca să încalce legea

Veniturile nete din operațiuni ale Coca-Cola au scăzut cu 4% în primul trimestru din 2016, la 10,28 miliarde de dolari, din cauza dolarului puternic care a erodat valoarea vânzărilor pe piețele din afara Statelor Unite. Profitul net a coborât la 1,48 miliarde de dolari, de la 1,56 de miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut.

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, a raportat o scădere de 2,7% a veniturilor din vânzări, până la 1,32 miliarde de euro, în primul trimestru din acest an, din cauza deprecierii monedelor emergente și a aprecierii monedei euro. În schimb, numărul unităților vândute a crescut ușor, cu 0,1%, până la 439,6 milioane lăzi.

Potrivit companiei, creșterea bună înregistrată în Nigeria, România și Polonia a compensat performanțele slabe din Rusia. "În România volumele au crescut pentru al cincilea trimestru consecutiv. Am înregistrat creșteri bune pe toate categoriile", a anunțat compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
coca-cola
venezuela
nicolas maduro
proteste venezuela
penurie alimente venezuela