UniCredit SpA vinde active pentru a-și majora capitalul

UniCredit SpA vinde active pentru a-și majora capitalul
scris 20 mai 2016

Cel mai mare grup bancar italian, UniCredit SpA, ia în considerare vânzarea unei participații la brokerul său online FinecoBank și își revizuiește activele din Polonia și Turcia în vederea majorării capitalului, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Reprezentanții UniCredit nu au comentat informația.

Urmărește-ne și pe Google News

UniCredit ar putea vinde 15% din Fineco și participații în banca turcă Yapi ve Kredi Bankasi AS și cea poloneză Bank Pekao SA, dar încă nu s-a luat nicio decizie, iar o posibilă schimbare a conducerii UniCredit ar putea afecta tranzacțiile, au explicat sursele.

Alte surse au anunțat miercuri că UniCredit va demara procedurile pentru găsirea unui succesor al actualului director general Federico Ghizzoni, după o serie de presiuni în acest sens venite din partea unor investitori nemulțumiți de evoluția prețului acțiunilor, poziția de capital și profitabilitatea redusă a celei mai mari bănci italiene.

În 2014, UniCredit a obținut 673 milioane de euro din vânzarea unei participații de 30% în Fineco. Pe baza actualului preț de pe piață, o participație de 15% este evaluată la aproximativ 600 milioane de euro.

Băncile ar putea fi obligate să renunțe la comisioanele de bază pentru contul curent, inclusiv retragerea de numerar CITEȘTE ȘI Băncile ar putea fi obligate să renunțe la comisioanele de bază pentru contul curent, inclusiv retragerea de numerar

Acțiunile UniCredit au scăzut cu 44% anul acesta, în timp ce titlurile Fineco au înregistrat un declin de 12 %.

Profitul UniCredit a înregistrat un declin de 21% în primul trimestru din 2016, deoarece veniturile mai scăzute și costurile legate de reorganizare au compensat reducerea creditelor neperformante.

Profitul net a coborât la 406 milioane de euro (462 milioane de dolari) în primele trei luni din acest an, de la 512 în perioada similară din 2015, timp ce analiștii se așteptau la 379 milioane de euro. Banca a înregistrat costuri de 230 milioane de euro în urma restructurărilor din Italia și Austria.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 a scăzut la 10,5% la 31 martie 2017, de la 10,73% la sfârșitul lui decembrie 2015. UniCredit a precizat că vrea să-și mențină indicele de adecvare a capitalului la aproximativ 10% anul acesta.

UniCredit, care operează în 17 țări, cu 8.400 de oficii bancare și 146.000 de angajați, este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit spa
active