Christine Lagarde îl invită pe Trump într-o ”vizită” la BCE după ce miliardarul atacă meseria de bancher central

Christine Lagarde îl invită pe Trump într-o ”vizită” la BCE după ce miliardarul atacă meseria de bancher central
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:47

Președinta Băncii Centrale Europene (BCE) Christine Lagarde i-a propus candidatului republican la fotoliul de la Casa Albă Donald Trump să vină în ”vizită” la Frankfurt, după ce miliardarul a criticat meseria de bancher central, relatează AFP.

”Ar trebui să vină să ne facă o vizită”, i-a replicat șefa BCE, invitată să se exprime în birourile agenției de presă Bloomberg, la Washington, cu ocazia reuniunilor anuale ale Fondului Monetar Internațional (FMI) și Bănrcii Mondiale (BM).

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Premieră - Start la drumul de mare viteză București- Giurgiu. Statul apelează la un concept vechi din 1970 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Premieră - Start la drumul de mare viteză București- Giurgiu. Statul apelează la un concept vechi din 1970
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Am mii de oameni harnici, economiști, juriști, informaticieni și pot să vă asigur că ei muncesc din greu zilnic, nu doar o dată pe lună”, a declarat Christine Lagarde.

Fostul președinte american, candidatul republican la fotoliul de la Casa Albă, a apreciat tot la un eveniment organizat de Bloomberg luna aceasta că funcția de bancher central este ”cea mai bună meserie din administrația” americană, scrie News.ro.

”Ajungi la birou o dată pe lună (...), dai cu o monedă în sus. Iar toată vorbește de tine ca despre un dumnezeu”, a ironizat miliardarul, care îl critică în mod deschis pe președintele Băncii centrale americane (Fed) Jerome Powell, pe care l-a numit în funcție pe când era președinte tocmai din cauza alegerilor acestuia în domeniul politicii monetare.

”Noi apărăm și ne batem pentru euro la fel cum Fed se apără și se bate pentru dolar, sunt sigură. Nu vreau să vorbesc în locul lui Jerome Powell, dar sunt sigură că și el își vede munca la fel”, a declarat marți Christine Lagarde.

viewscnt
Afla mai multe despre
christine lagarde
bce
trump