BEI și Deutsche Bank se aliază pentru a sprijini industria energiei eoliene din Europa

BEI și Deutsche Bank se aliază pentru a sprijini industria energiei eoliene din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2024

Banca Europeană de Investiții (BEI) va furniza Deutsche Bank garanții de 500 de milioane de euro pentru a ajuta creditorul să sprijine industria energiei eoliene din Europa, au anunțat cele două organizații și Comisia Europeană, transmite Reuters.

Așa numita contra-garanție este prima dintr-o inițiativă de cinci miliarde de euro anunțată în decembrie de BEI, pentru a majora capacitatea de energie eoliană a blocului comunitar, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ După pierderi continue și un anunț de închidere, gigantul elvețian Clariant vinde activele fabricii din România, prezentată anterior ca emblematică. Noul investitor, tot unul de calibru, o menține în viață și recheamă angajații CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ După pierderi continue și un anunț de închidere, gigantul elvețian Clariant vinde activele fabricii din România, prezentată anterior ca emblematică. Noul investitor, tot unul de calibru, o menține în viață și recheamă angajații
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Recent, Comisia Europeană a prezentat măsuri pentru a mobiliza sprijin din partea băncilor comerciale în vederea extinderii industriei energiei eoliene din Europa, pentru îndeplinirea obiectivelor climatice și îmbunătățirea securității energetice, după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Contra-garanțiile sunt promise pentru a acoperi pierderile dacă firma care s-a împrumutat intră în incapacitate de plată.

Decizia BEI va permite Deutsche Bank să-și înființeze un portofoliu de până la un miliard de euro pentru a acorda garanții pentru investiții în rețele și generarea de energie eoliană.

Acest portofoliu ar urma să adauge investiții de până la opt miliarde de euro de către persoane fizice și juridice, au anunțat cele două organizații și Comisia Europeană.

Inițiativa BEI de cinci miliarde de euro ar putea sprijini construirea de capacitate nouă de energie eoliană de 32 gigawați (GW), contribuind la îndeplinirea obiectivului UE de a avea capacitate nouă de 117 GW până în 2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
eoliana