Rusia permite plățile internaționale în criptomonede

Rusia permite plățile internaționale în criptomonede
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2024

Duma de Stat a Rusiei a adoptat o lege care va permite decontările transfrontaliere și tranzacțiile de schimb folosind monede digitale, în cadrul unui regim juridic experimental (EPR), începând cu 1 septembrie 2024, potrivit binance.com.

Această mișcare legislativă marchează un important pas spre integrarea monedelor digitale în sistemul financiar al Rusiei și facilitarea tranzacțiilor internaționale folosind aceste active, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Starbucks - al doilea trimestru consecutiv de vânzări în scădere, clienții resping cafeaua scumpă CITEȘTE ȘI Starbucks - al doilea trimestru consecutiv de vânzări în scădere, clienții resping cafeaua scumpă
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Legea urmărește să creeze un mediu controlat pentru testarea și implementarea tranzacțiilor în monedă digitală, deschizând potențial calea pentru o adoptare mai largă în viitor. Regimul juridic experimental va oferi un cadru structurat pentru aceste activități, asigurând conformitatea cu standardele de reglementare și atenuând riscurile asociate.

În plus, Duma de Stat a Rusiei a adoptat și o lege pentru a legaliza mineritul criptomonedelor în Rusia, în vigoare din noiembrie.

Noua legislație conturează procedurile și condițiile pentru desfășurarea unor astfel de activități, acordând dreptul de a se angaja în cripto mining persoanelor juridice ruse și antreprenorilor individuali înregistrați la Ministerul Dezvoltării Digitale al Federației Ruse.

Disputa dintre Ungaria și Polonia se adâncește CITEȘTE ȘI Disputa dintre Ungaria și Polonia se adâncește

Este așteaptat că această lege va oficializa industria minelor cripto din Rusia, oferind claritate juridică și supraveghere reglementară. Se anticipează că legalizarea mineritului cripto va atrage investiții și va stimula dezvoltarea economiei digitale în țară.

Prin stabilirea unor orientări clare și cadre de reglementare, Rusia își propune să valorifice potențialul monedelor digitale și al tehnologiei blockchain, asigurând în același timp stabilitatea și securitatea sistemului său financiar.

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomonede
rusia