UniCredit: Suntem mulțumiți de România și vrem să ne extindem, în special pe partea de portofolii de credite

UniCredit: Suntem mulțumiți de România și vrem să ne extindem, în special pe partea de portofolii de credite
scris 20 ian 2016

Europa Centrală și de Est (ECE) rămâne o regiune cheie pentru UniCredit, grupul bancar italian vizând consolidarea operațiunilor pe principalele piețe din regiune, în particular în Cehia, Slovacia, România și Croația, a declarat miercuri Carlo Vivaldi, directorul diviziei ECE în cadrul grupului. În ceea ce privește piața românească, UniCredit se va concentra în perioada următoare pe cumpărarea de portofolii de credite, eventuale achiziții ale unor unități bancare fiind luate în calcul doar pentru Cehia și Slovacia.

"Suntem mulțumiți de România și suntem pregătiți să ne extindem pe această piață (...) unde suntem interesați mai mult de achiziția de portofolii. În Cehia și Slovacia, am putea să ne uităm și la alte instituții, însă momentan nu avem niciun acord pe masă", a spus Vivaldi la conferința Euromoney de la Viena.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit lui Vivaldi, procesul de reorganizare a diviziei ECE se va încheia în acest trimestru, odată cu finalizarea transferului participației deținute la banca uncraineană Ukrsotsbank către Alfa Group. "Nu estimăm alte schimbări", a spus el.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Cu toate acestea, grupul va analiza oportunitățile care apar pentru extinderea portofoliului în regiune, care rămâne "un motor de creștere" pentru UniCredit, a precizat Vivaldi.

Oficialul UniCredit a adăugat că firmele italiene sunt printre cele mai active din regiunea ECE. Exporturile companiilor italiene către statele din Europa centrală (Polonia, Cehia, Slovacia și Ungaria) reprezintă aproape o treime din valoarea exporturilor din Europa, în timp ce exporturile către România și țările din vestul Balcanilor se situează la 11%, respectiv 8% din total. Rusia este piața preferată de 40% dintre exportatorii italieni.

Anul trecut, grupul italian a preluat participația deținută de Ion Țiriac la filiala locală, iar ulterior a schimbat denumirea băncii din UniCredit Țiriac Bank în UniCredit Bank. Italienii au plătit pentru pachetul de 45% din acțiunile băncii peste 770 milioane de dolari (circa 698 milioane de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
carlo vivaldi
romania
extindere